Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 18:57

Συνάντηση Καφαντάρη με Ρώσους στρατιωτικούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Καφαντάρη με Ρώσους στρατιωτικούς

Τη Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου μεταξύ του Δημάρχου κου Δημητρίου Π. Καφαντάρη με τον κο Victor A.Bogoroditskiy, συνταγματάρχη και ακόλουθο του πεζικού, του ναυτικού και  της αεροπορίας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, και με τον κο Andrei Sergeevich, κυβερνήτη του υδρογραφικού σκάφους «Liman» που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Πύλου.
Ο Δήμαρχος κος Καφαντάρης τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στο Δημαρχείο και αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς στα πλαίσια της Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας. Οι δύο Ρωσικοί ακόλουθοι φιλοξενήθηκαν ένθερμα και ακολούθησε συζήτηση για την ιστορία της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Ρωσική ιστορία όσο αφορά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έλαβε χώρα στον κόλπο του Ναυαρίνου το 1827. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις στενές φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τότε αλλά και συνεχίζουν να υφίσταται αδιάρρηκτες ανάμεσα στις δύο χώρες έως σήμερα .
Οι δύο μεριές έμειναν ευχαριστημένες από το φιλικό κλίμα διεξαγωγής της συνομιλίας και αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER