Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 15:58

Περιβαλλοντική ενημέρωση και οικολογικές δράσεις από το Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Στην νότια Λακωνία θα βρεθεί το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου η ομάδα από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) στο πλαίσιο των Eco-Days που διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

Μαθητές και μαθήτριες της περιοχής των χωριών του Ευρώτα θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, να ενισχύσουν τη γνώση τους γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, να εξοικειωθούν με έννοιες όπως εθελοντισμός και περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στο «πρασίνισμα» της πόλης τους.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή η ομάδα του ΚΕΑΝ θα επισκεφθεί σχολεία του Δήμου Ευρώτα, όπου οι μαθητές θα ενημερωθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ανακαλύψουν τρόπους Ανακύκλωσης, αλλά και θα παίξουν Planet book, το πρώτο επιτραπέζιο και επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον.

Το Σάββατο η άνθρωποι του ΚΕΑΝ θα συναντήσουν μαθητές στα «Πηγάδια των Νιάτων», όπου θα τους μιλήσει για το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του Ευρώτα, αλλά και τη σημασία της προστασίας και διαφύλαξής του, ενώ η δράση θα ολοκληρωθεί με δενδροφύτευση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ