Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 19:11

Παραχώρηση κτηρίου στα Παιδικά Χωριά SOS από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με 20ετές χρησιδάνειο ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας χώρο περί τα 200 τ.μ. στο κτήριο του πρώην Κοινωνικού Φορέα (στην πάροδο Αναγνωσταρά, προς τη στοά Λόντου).

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μεταξύ του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και του Αναστάσιου Βρεττού, προέδρου της πιο πάνω μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η παραχώρηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προσθέτοντας ότι «ο δήμος θα βρίσκεται κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS, παρέχοντας ηθική στήριξη και κάθε δυνατή βοήθεια», διευκρινίζοντας ότι τα έξοδα μετασκευής του χώρου θα βαρύνουν αποκλειστικά το δήμο.

Από την πλευρά του, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας «εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο», προσθέτοντας ότι «η παραχώρηση αυτού του κτηρίου μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τα προγράμματά μας υπέρ του κοινωνικού συνόλου», με έμφαση στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας.