Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 09:01

O δήμαρχος Μεσσήνης απαντά στο υπ. Εθνικής Αμυνας: "Το αεροδρόμιο της Τριόδου έχει εκμισθωθεί στο Δήμο Μεσσήνης"

Γράφτηκε από την
O δήμαρχος Μεσσήνης απαντά στο υπ. Εθνικής Αμυνας: "Το αεροδρόμιο της Τριόδου έχει εκμισθωθεί στο Δήμο Μεσσήνης"

«Το αεροδρόμιο έχει εκμισθωθεί στο Δήμο Μεσσήνης με απόφαση του Αρχηγού του ΓΕΑ, η εν λόγω μίσθωση είναι ενεργή  και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να σφετεριστεί για πολιτικούς προφανώς λόγους την αξιοποίηση του χώρου αυτού που ανήκει στο δήμο μας». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου τού δημάρχου Μεσσήνης Γ. Τσώνη, ο οποίος επί της ουσίας απαντά σε ανάρτηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Στην εν λόγω ανάρτηση το αεροδρόμιο της Τριόδου φαίνεται ότι βρίσκεται ανάμεσα στις 49 εκτάσεις που ανήκουν στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σχεδιάζεται να διατεθούν κατά χρήση προς αξιοποίηση, με τους στρατιωτικούς φορείς να διατηρούν την κυριότητα.                                                                    

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη αναφέρει τα εξής: «Για όσους δεν γνωρίζουν, ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας αγνοούν ή παραβλέπουν, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν  Φ.550 / ΑΔ. 632069 / Σ.8 / 7.1.2014/ΓΕΑ/Γ2/4 απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7/1/2014 εκμισθώθηκε στο Δήμο Μεσσήνης για 25 έτη με δυνατότητα παράτασης, το αεροδρόμιο Τριόδου, εκτάσεως 380 στρεμμάτων, με ετήσιο μίσθωμα που ανέρχεται στο ποσό των 18.323,12 ευρώ και προκαταβάλλεται την 2η Οκτωβρίου κάθε μισθωτικού έτους. Είχε δε προηγηθεί από το 2006 απόφαση του Αρχηγού του ΓΕΑ περί προσωρινής παραχώρησης του εν λόγω αεροδρομίου στο Δήμο Μεσσήνης. Η ως άνω μίσθωση έχει σκοπό τη δημιουργία κέντρου χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης. Μάλιστα από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες, master plan, έχει συσταθεί ανώνυμη εταιρεία για τη μελέτη των απαιτούμενων υποδομών και λειτουργία του κέντρου χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχουν γίνει έργα βελτίωσης στο αεροδρόμιο από το δήμο μας. Σημειώνεται ότι στον εν λόγω χώρο πραγματοποιήθηκε το έτος 2009 αγώνας Dragster Auto, τα έσοδα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του δήμου μας. Ως εκ τούτου ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οποιαδήποτε αναφορά σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δεν γνωρίζουμε το λόγο αναπαραγωγής όλων αυτών των πληροφοριών και δημοσιευμάτων για την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Σκόπιμο λοιπόν είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι το αεροδρόμιο έχει εκμισθωθεί στο Δήμο Μεσσήνης με απόφαση του Αρχηγού του ΓΕΑ, η εν λόγω μίσθωση είναι ενεργή  και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να σφετεριστεί για πολιτικούς προφανώς λόγους την αξιοποίηση του χώρου αυτού που ανήκει στο δήμο μας».


NEWSLETTER