Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 16:24

Αναστασόπουλος: "Ξοδέψαμε 2,5 χρόνια για το αεροδρόμιο της Τριόδου"

Γράφτηκε από την
Αναστασόπουλος: "Ξοδέψαμε 2,5 χρόνια για το αεροδρόμιο της Τριόδου"

Στο αεροδρόμιο της Τριόδου αναφέρθηκε χθες και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Συγκεκριμένα, με αφορμή σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υπενθύμισε ότι επί δημαρχοντίας του εκπονήθηκε το master plan για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Ανέφερε δε πως η τότε δημοτική αρχή επεδίωκε με την αξιοποίησή του «όχι μόνο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τύπου Dragster, αλλά και τη δημιουργία κυκλικής πίστας (αυτοκίνητα - μηχανές), σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων».

Είπε επίσης ότι «έγιναν ενέργειες τροποποίησης των όρων του παραχωρητηρίου που δυστυχώς, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξοδέψαμε περίπου 2,5 έτη, ώστε να είναι δυνατή η ένταξη των απαιτούμενων έργων στο ΕΣΠΑ. Με το παραχωρητήριο αυτό μισθώθηκε η έκταση στο δήμο για 25 έτη με δυνατότητα παράτασης και με χαμηλό μίσθωμα σε σχέση με το προηγούμενο». Καταλήγοντας ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε στην παρούσα δημοτική αρχή ότι «θα πρέπει να δρομολογήσει άμεσα ενέργειες για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων είτε με ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και λειτουργία του χώρου από την ΑΕ του δήμου, είτε μέσω της διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER