Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 15:30

Μεσσήνη: Απραξία της δημοτικής αρχής καταγγέλλει ο Αναστασόπουλος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσήνη: Απραξία της δημοτικής αρχής καταγγέλλει ο Αναστασόπουλος

Για απραξία καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος τη δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη, τόσο σε θέματα καθημερινότητας όσο και για έργα που έχουν καθυστερήσει με κίνδυνο να χαθούν οι χρηματοδοτήσεις.

Ο κ. Αναστασόπουλος με δηλώσεις του είπε ότι πέρα από ελάχιστες παρεμβάσεις για καθαρισμούς στα χωριά, δεν γίνεται τίποτα για τη συντήρηση της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και για αναγκαίες παρεμβάσεις - επισκευές στις υποδομές. Ειδικά για τα έργα είπε ότι «ως δημοτική παράταξη δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από το ρυθμό που εξελίσσονται τα ήδη δρομολογημένα από εμάς έργα». Και αναφέρθηκε αναλυτικά στα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ αλλά και τα άλλα έργα που ξεκίνησαν όταν η παράταξή του ήταν δημοτική αρχή, όπως: Η ύδρευση από τις πηγές Αγίου Παύλου της Μεσσήνης και περιχώρων. Η ενίσχυση της ύδρευσης σε Αρσινόη, Αχλαδοχώρι και Μαγγανιακό. Τα αποχετευτικά δίκτυα Αβραμιού και Λευκοχώρας, καθώς και έργα οδοποιίας, η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός Πεταλιδίου και Αίπειας. 

«Για όλα τα παραπάνω έργα και μελέτες προτιμώ να μην αναφερθώ με λεπτομέρειες, το μόνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι ο ρυθμός εξέλιξής τους είναι εξαιρετικά αργός», επεσήμανε. Και πρόσθεσε ότι και τα έργα μέσω "Leader" εξελίσσονται με μεγάλη καθυστέρηση, όπως «το δημοπρατημένο έργο της κατασκευής πεζοδρομίου στους Χράνους, ενώ είναι υπό δημοπράτηση τα έργα δημιουργίας χώρων πολιτισμού του Καλαμακίου και Γυμνασίου Λογγάς. Ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί για δημοπράτηση ορισμένα από τα ενταγμένα στο πρόγραμμα έργα, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά με δεδομένο ότι το πρόγραμμα, με αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε, κλείνει οριστικά 31 Δεκεμβρίου».

Μεγάλη είναι όπως είπε «η αναγκαιότητα προώθησης των φακέλων χρηματοδότησης που καταθέσαμε τέλος του 2014, στο πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013", μετά από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου». Πρόκειται για συνολικά 4 έργα, από τα οποία «οι εγγειοβελτιωτικές υποδομές του Τρικόρφου είναι ένα έργο καθόλα έτοιμο προς ένταξη». Ενημέρωσε επίσης ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο Πολυλίμνιο «είχαμε  δημοπρατήσει και αναδείξει ανάδοχο για την κατασκευή του αναψυκτηρίου στην είσοδο του χώρου, που όπως φαίνεται χάνεται και η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, με αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά να δυσφημείται η πανέμορφη αυτή περιοχή». Αναφορά έκανε ο Στ. Αναστασόπουλος και στη μελέτη για την κατασκευή αγοράς αγροτών στην πανηγυρίστρα, αλλά και της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης και την μελέτη κατασκευής του ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από τη Μεσσήνη, θα κατεβαίνει τον Πάμισο και θα φτάνει μέχρι την παραλία της Μπούκας.

Οπως είπε ο Στ. Αναστασόπουλος όμως, ο Γ. Τσώνης «προτιμά την προσφιλή του προεκλογική πρακτική του εντυπωσιασμού και της υποσχεσιολογίας. Ετσι προβαίνει, παρουσία του διευθυντή Εγγειοβελτιωτικών Εργων του υπουργείου Υποδομών σε εξαγγελίες για την αξιοποίηση του Παμίσου με προϋπολογισμούς της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, που απαιτούν περίπου δύο θητείες για να ωριμάσουν μελετητικά». Ενώ όπως είπε καταλήγοντας προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η εκβάθυνση του ποταμού με πίεση προς την Περιφέρεια, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Παμίσου.

 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER