Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 17:36

Ο Καφαντάρης στη Βραζιλία ως αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ

Γράφτηκε από την

Σειρά συναντήσεων είχε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, με την ιδιότητά του ως α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, με δημάρχους πόλεων του εξωτερικού, όπως το Λίβερπουλ, το Τορίνο, η Κωνσταντινούπολη, αλλά και το Ντιγιάρμπακιρ (Τουρκία), Μπανγκάντε (Καμερούν) και Πόρτο Αλέγρε (Βραζιλία).

Οι συναντήσεις αυτές, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έγιναν στο Πόρτο Αλέγρε της Βραζιλίας, όπου ο Δ. Καφαντάρης εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη στην ετήσια τακτική συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές (UCLG), το τριήμερο 10 με 12 Ιουνίου.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται, εξ άλλου, ότι ο Δ. Καφαντάρης προσκάλεσε στην Ελλάδα τον δήμαρχο του Πόρτο Αλέγρε, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ενωσης Δήμων Τουρκίας, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος «μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ, να αναπτυχθεί συνεργασία σε διαφορά επίπεδα μεταξύ των τοπικών Αρχών των δυο χωρών και το ίδιο εκφράστηκε και από τη δική τους πλευρά».