Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 20:45

Καταγγελία των μειοψηφιών: Εστησε εγκαταστάσεις πριν το διαγωνισμό ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Γράφτηκε από τον
Καταγγελία των μειοψηφιών: Εστησε εγκαταστάσεις πριν το διαγωνισμό ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χάρης Βγενής έστησε εγκαταστάσεις στην Παραλία της Καλαμάτας, ανατολικά του ξενοδοχείου «Elite City Resort», πριν ακόμα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός του δήμου για εκμετάλλευση του αιγιαλού, στον οποίον ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε ελλιπή δικαιολογητικά.

Στην καταγγελία αυτή προέβη, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το μέλος της Δημήτρης Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από το μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού Γιάννη Θεοφιλόπουλο, επίσης σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ο Χ. Βγενής δεν είχε προσκομίσει φορολογική ενημερότητα και αντίγραφο ποινικού μητρώου. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή -που κλήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση συγκεκριμένων σημείων στην Παραλία της Καλαμάτας- αποφάσισε να ακυρώσει το αποτέλεσμα και να επαναλάβει τον διαγωνισμό για το συγκεκριμένο σημείο, ανατολικά του «Elite City Resort», για το οποίο ο Χ. Βγενής ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος.

Την απόφαση καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς, με τον πρώτο να δηλώνει ότι διαφωνεί ριζικά με τον τρόπο διαχείρισης του παραλιακού μετώπου από τη δημοτική αρχή. Αναφερόμενος δε στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και σε μία ακόμα περίπτωση, δυτικά του «Filoxenia», όπου πλειοδότησε μεν άλλος ενδιαφερόμενος, αλλά επίσης εκδήλωσε ενδιαφέρον ο Χ. Βγενής -και πάλι με ελλιπή δικαιολογητικά, σύμφωνα με τον Δ. Φαββατά-, ο Στ. Μπεχράκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση που τήρησε «μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου», προσθέτοντας ότι «ως αιρετός θα όφειλε να είναι απολύτως τυπικός στις υποχρεώσεις του».

Σημειώνεται ότι, τελικά, ούτε για τον συγκεκριμένο χώρο επικύρωσε η Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, καθώς -όπως υποστήριξε ο Δ. Φαββατάς- ούτε ο τελικός πλειοδότης είχε προσκομίσει το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτεί ο νόμος. Η Επιτροπή κατέληξε ότι θα διερευνηθούν εκ νέου τα δικαιολογητικά του πλειοδότη και αν διαπιστωθεί ότι είναι εντάξει, μόνο τότε θα υπογραφεί σύμβαση για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο συγκεκριμένο σημείο.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις του διαγωνισμού, η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε -κατά πλειοψηφία- την πρόταση της επιτροπής του διαγωνισμού, κατακυρώνοντας στους πλειοδότες την εκμετάλλευση χώρου αιγιαλού α) μεταξύ των ξενοδοχείων «Elite City Resort» και «Filoxenia» για τη λειτουργία θαλάσσιας παιδικής χαράς και β) μπροστά στο πάρκο του Αλμυρού.

Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις θέσεις μπροστά στην εκκλησία της Ανάστασης, ανατολικά του ξενοδοχείου «Filoxenia», μπροστά στο γήπεδο του Κορδία και βόρεια του «Verdi» στη Μικρή Μαντίνεια.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER