Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 17:23

Νίκας: «Κακόπιστη η αγωγή για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας»

Γράφτηκε από τον

«Κακόπιστη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ερωτώμενος χθες από την «Ε», την αγωγή προς τον δήμο από τους 5 ιδιοκτήτες οικοπέδων στην Αγία Τριάδα, στα οποία έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες, ειδικότερα, καλούν με εξώδικό τους τον Δήμο Καλαμάτας να αποβάλει τους τσιγγάνους από τα οικόπεδά τους μέχρι τις 25 Ιουνίου, διαφορετικά -όπως αναφέρουν- θα προχωρήσουν σε αγωγή εναντίον του, απαιτώντας αποζημίωση 2.000.000 ευρώ.

«Ο δήμος αναμένει από το υπουργείο Εσωτερικών να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων» συνέχισε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας έχει σταλεί προς το υπουργείο Εσωτερικών ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για την ανασυγκρότηση του χώρου στην Μπιρμπίτα, όπου ο δήμος προτείνει να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι της Αγίας Τριάδας.

«Σε κάθε περίπτωση, το εξώδικο θα ληφθεί υπόψη και θα απαντηθεί αναλόγως» συνέχισε ο Π. Νίκας, εμφανώς ενοχλημένος, υποστηρίζοντας ότι στην υπόθεση αυτή έμεινε μόνος του, αφού -όπως δήλωσε- οι αρμόδιοι, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και το υπουργείο Εργασίας που έχει ιδιοκτησίες στην Αγία Τριάδα, δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους.

«Ολοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Αρμοδιότητα να προβεί στην κατεδάφιση των παραπηγμάτων έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά δεν έπραξε τίποτα. Ζήτησα να δώσει στον δήμο την εξουσιοδότηση να ενεργήσει, αλλά το απαντητικό έγγραφό της είναι μνημείο ασάφειας και προϋποθέσεων που δεν μπορεί να τηρηθεί. Θα τους το επιστρέψω λοιπόν για να κάνουν αυτοί, ως αρμόδιοι, την κατεδάφιση» συνέχισε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Παράλληλα θύμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποβολή χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης των τσιγγάνων, τονίζοντας ότι η εισήγηση του δήμου για την Μπιρμπίτα πολεμήθηκε σφοδρά.

Β.Γ.Μ.