Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 17:49

Στον Τσιρώνη ο Κατσίβελας για Κυπαρισσιακό και σκουπίδια

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη θα έχει αύριο στην Αθήνα ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας, τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και τα απορρίμματα.

Στην συνάντηση το δήμαρχο θα συνοδεύει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος για την ΔΕ Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος. Οσον αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ο δήμος θα παρουσιάσει τις θέσεις του στον υπουργό, ειδικά μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο είχε απορριφθεί τόσο για τυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους, καθώς προτείνεται η δημιουργία εθνικού πάρκου.

Από την πλευρά του δήμου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις πάνω σε αυτή την απόφαση από την πρώτη στιγμή. Οι αντιδράσεις αυτές και οι θέσεις της δημοτικής αρχής θα μεταφερθούν και στον αρμόδιο υπουργό.

Το άλλο ζήτημα έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Τριφυλία. Θα ενημερώσουν τον υπουργό για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος και αυτό που θα ζητήσουν είναι επιτάχυνση των διαδικασιών ειδικά σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των αδειοδοτήσεων.

Οι επαφές του δημάρχου στην Αθήνα θα συνεχιστούν με επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού και επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να συγκεντρώσουν τις μελέτες τόσο για το Κάστρο της Κυπαρισσίας όσο και για το κτήριο Κάμπρα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κάστρο, προκειμένου να προετοιμάσουν μια συνάντηση και εκεί με τον υπουργό ώστε να διεκδικηθούν πόροι χρηματοδότησης των έργων.

Να σημειώσουμε τέλος ότι την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Κατσίβελας θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε με αντικείμενο όλα τα ανοιχτά ζητήματα έργων που αφορούν την Τριφυλία.

Κ.Μπ.