Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 16:16

Ανάπλαση στην πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από την

Σε παρεμβάσεις στην πλατεία Υπαπαντής θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, προκειμένου -όπως αναφέρει ο δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του- να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων στον εν λόγω χώρο, αλλά και να διασφαλιστεί η κυκλοφορία των πεζών από και προς τον μητροπολιτικό ναό.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει στην ίδια ανακοίνωση ο δήμος, στη νότια πλευρά της πλατείας της Υπαπαντής θα γίνουν επιφανειακές φυτεύσεις σε συγκεκριμένα σημεία, «με σκοπό να ρυθμιστεί η χρήση του χώρου και να εξασφαλισθεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης στάθμευσης οχημάτων, για την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών στην εκκλησία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η πρόσβαση από τη δυτική (κύρια) είσοδο θα είναι ελεγχόμενη, όσον αφορά τα αυτοκίνητα και θα τυγχάνει διαχείρισης από το ναό με βυθιζόμενες μπάρες. Επίσης, θα φυτευτούν μερικά δέντρα και θα γίνει εγκατάσταση πρασίνου και φωτισμού στον χώρο όπου βρίσκονται οι προτομές των μητροπολιτών. Ακόμη, θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο στον χώρο δυτικά του προαυλίου και των σκαλοπατιών, το οποίο θα συνδέει το προαύλιο του ναού με την οδό Υπαπαντής».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι πιο πάνω παρεμβάσεις από τον δήμο «αποτελούν πρόδρομη ενέργεια της ανάπλασης που θα γίνει, για την οποία υπάρχει μελέτη εγκεκριμένη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».