Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 19:27

Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τον Πολιτισμό από «Kalamata:21» και Mataroa

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τον Πολιτισμό» πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Καλαμάτα, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, από το Γραφείο υποψηφιότητας «Kalamata:21» και το Mataroa.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από τις 6 το απόγευμα ώς τις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστούν Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση δράσεων στον τομέα του πολιτισμού.

Ειδικότερα, η παρουσίαση των εν λόγω προγραμμάτων θα γίνει από τους α) Δημήτρη Ιακωβίδη, εκπρόσωπο της Εθνικής Αρχής συντονισμού ΕΣΠΑ, (προγράμματα που χρηματοδοτούν δράσεις στον τομέα του πολιτισμού), β) Μαρία Αδαμοπούλου, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στον Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα Erasmus+ ( πρόγραμμα «Erasmus+: Το νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό 2014 - 2020»), γ) Λουίζα Αναστοπούλου, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανεξάρτητη εμπειρογνώμονα για ευρωπαϊκά προγράμματα (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020, έρευνα για την πολιτιστική κληρονομιά), δ) Κωνσταντίνο Σπανό, εκπρόσωπο του Γραφείου «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων («Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη. Ευκαιρίες για ευρωπαϊκή πολιτιστική συνεργασία») και ε) τον δρα Βασίλειο Λαοπόδη, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής («Μαθήματα από συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα - συνέργειες μεταξύ φορέων»).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, καταλήγει η ανακοίνωση, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Υποψηφιότητας «Kalamata:21» στο τηλέφωνο 272 11 81030 και το e-mail: info@kalamata21.eu.