Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 11:21

Μετονομασία τμήματος της Σταδίου σε 23ης Μαρτίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μετονομασία τμήματος της Σταδίου σε 23ης Μαρτίου

Σε οδό 23ης Μαρτίου θέλει η δημοτική αρχή Καλαμάτας να μετονομάσει την οδό Σταδίου, στο τμήμα της από την Αγίου Νικολάου μέχρι τη Νέδοντος, επειδή όπως υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή της, έτσι «έχει επικρατήσει στη συνείδηση των πολιτών να λέγεται».

 

Επιπλέον, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι, η πλατεία Αμφείας να μετονομαστεί σε Ανω Πλατεία (Παπλωματάδικα), «όπως ελέγετο παλαιότερα και, επιπλέον, για να μην υπάρχει σύγχυση με την οδό Αμφείας».

Ακόμα, δηλώνει ότι επιδιώκει, η οδός Φραντζή να αποκαλείται έτσι καθ’ όλο το μήκος του δρόμου, από την Αριστομένους ως τη Νέδοντος. Οπως είναι γνωστό, η οδός Φραντζή σήμερα φτάνει μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό καθώς από εκεί μέχρι τη Νέδοντος ο δρόμος ονομάζεται οδός Κεφάλα. Οπως διευκρινίζεται, το όνομα του ήρωα της Επανάστασης του 1821 θα δοθεί σε άλλον, ανώνυμο, δρόμο της Καλαμάτας.

 

Τέλος, η δημοτική αρχή προτίθεται να ονομάσει σε οδό Δημοτικού Πάρκου τον ανώνυμο δρόμο, δυτικά του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Σχόλια  

0 # αυθαίρετοι εν δράσει 20-06-2015 13:40
23ης Μαρτίου λεγόταν πάντα η εν λόγω οδός.Η Σταδίου,
με την τρέχουσα μορφή της,
είναι κατασκεύασμα των νεότερων χρόνων,με την κατεδάφιση κατά μήκος
σειράς πολλών απλών κατοικιών και κάποιων
παλαιών αξιόλογων αρχοντικών.Η νυν Σταδίου,
δεν θα μπορούσε να δώσει το όνομα της σε ένα δρόμο φαρδύτερο από αυτήν.Η παλαιά πλατεία 23ης Μαρτίου,άρχιζε από την βάση της οδού Υπαπαντής (παπλωματάδικα) και την είσοδο στην Μαυρομιχάλη και εκτεινόταν μέχρι τον Νέδοντα (δυτικά)και καθ' όλο το πλάτος αυτής.
Πρόκειται για εσφαλμένη,
όσο και αυθαίρετη
ονοματοδοσία παλαιότερης δημοτικής αρχής και τώρα επιχειρείται η διόρθωση του σφάλματος,αλλά με αστεία αιτιολόγηση.- Τα παπλωματάδικα,ο φείλεται να συνεχίσουν να λέγονται έτσι,ασχέτως που πλέον δεν υφίστανται όμοιες δραστηριότητες, καθώς η περιοχή και η ευρύτερη έχει
από έτη καταστεί χώρος νυκτερινής διασκεδασης και το σχετικό όνομα συνιστά πόλο έλξης για το ενδιαφερόμενο κοινό,ώστε και ανάπτυξης για την περιοχή.Παντού στην Ελλάδα,
δήμοι συντηρούν,αναβιώνουν
και αναδεικνύουν με επιτυχία τμήματα τους με παλαιές ονομασίες.Ας διδαχθεί επιτέλους από αυτούς η Καλαμάτα.-Η ανώνυμη οδός δυτικά του πάρκου (πρώην καρόδρομος),
δεν θα μπορούσε να ονομασθεί δημοτικού πάρκου,διότι δεν οδηγεί σε αυτό,ούτε πρόσβαση παρέχει.
Θα μπορούσε να ονομασθεί πχ οδός λιμένος.Δημοτικ ού πάρκου θα μπορούσε να ονομασθεί το τμήμα της Αριστοδήμου παραπλεύρως και κατά μήκος του πάρκου.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER