Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 08:02

Mε απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας: Μειώθηκε η εισφορά σε χρήμα στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Mε απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας: Μειώθηκε η εισφορά σε χρήμα στην Κυπαρισσία

Ανατροπές ενδεχομένως υπάρξουν στον υπολογισμό του ποσού εισφοράς σε χρήμα αντί σε γη, που πρέπει να καταβληθεί για την Πολεοδομική Ενότητα 3 της Κυπαρισσίας, καθώς μετά από προσφυγή δημότη το τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας το όρισε στα 100 ευρώ το τετραγωνικό από 210 ευρώ που υπολογιζόταν μέχρι τώρα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία όρισε δικηγόρο μετά από σχετικό αίτημα της Πολεοδομίας του δήμου προκειμένου να γνωμοδοτήσει με ποια τιμή πρέπει να γίνει ο υπολογισμός της εισφοράς σε χρήμα. Οπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, η εισφορά είχε υπολογιστεί στα 210 ευρώ το τετραγωνικό, όμως ιδιοκτήτης που θέλησε να βγάλει οικοδομική άδεια στο οικοδομικό τετράγωνο 130 προσέφυγε στο δικαστήριο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας προσδιόρισε την τιμή στα 100 ευρώ το τετραγωνικό. Προκειμένου να γίνει προσδιορισμός της τιμής αποφασίστηκε να οριστεί δικηγόρος η Νίκη Καλκαβούρα προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

Η ίδια δικηγόρος ορίστηκε και για ακόμη δύο συναφείς υποθέσεις, την εκδίκαση εφέσεων που αφορούν προσφυγές για την αριθ. 3/2003 πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως που θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου και την παράσταση στην εκδίκαση της αριθ. 56/2009 εφέσεως της τέως Ν.Α. Μεσσηνίας κατά της αριθ. 57/2009 αποφάσεως του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας σχετικά με την πράξη εφαρμογής της περιοχής Δυτική Παραλία ΠΕ3 Κυπαρισσίας, η οποία θα γίνει στις 23 Ιουνίου.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER