Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 15:06

Μήνυση Τσώνη κατά Αναστασόπουλου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Στη δικαιοσύνη δήλωσε ότι προτίθεται να προσφύγει ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης εναντίον του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου, θεωρώντας ότι ο τ. δήμαρχος -στην πρόσφατη και γεμάτη εντάσεις συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- άφησε αιχμές και υπονοούμενα για τον τρόπο εκλογής του νυν δημάρχου.

Συγκεκριμένα, το κλίμα οξύνθηκε ιδιαίτερα από την αρχή ακόμα της συνεδρίασης και ειδικότερα όταν ο Στ. Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, οι τελευταίοι του μετέφεραν, όπως είπε, ότι η δημοτική αρχή εν πολλοίς τους αγνοεί, κάτι που ο Γ. Τσώνης απέρριψε.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Η… πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ο δήμαρχος δήλωσε πως οι καταγγελίες του Στ. Αναστασόπουλου είναι, κατά βάση γενικόλογες, χωρίς να αναφέρονται τα πρόσωπα που φέρεται -σύμφωνα με τον τ. δήμαρχο- να εμπλέκονται.

«Ξέρουμε πώς είστε δήμαρχος» δήλωσε σε μια στιγμή -κι ενώ οι τόνοι ήδη είχαν οξυνθεί- ο Στ. Αναστασόπουλος, με συνέπεια να εκραγεί ο Γ. Τσώνης, απαιτώντας εξηγήσεις από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που αρκέστηκε να δηλώσει «όλοι το γνωρίζουν, ο νοών νοείτω».

Η φράση αυτή έφερε θύελλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με τον Γ. Τσώνη να κατηγορεί τον Στ. Αναστασόπουλο ότι με όσα λέει δείχνει ότι «μισεί τον τόπο» και τον τ. δήμαρχο να ανταπαντά περί «μαυρογιαλούρων», ενώ ο δήμαρχος αντιγύρισε χαρακτηρίζοντας «ψεύτη» και «υποκριτή» τον Στ. Αναστασόπουλο.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος -κι ενώ είχαν προηγηθεί επανειλημμένες εκκλήσεις του προέδρου του σώματος Χρήστου Χριστόπουλου για ηρεμία και κοσμιότητα- εξέφρασε την πρόθεση να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να υποβάλει μήνυση κατά του Στ. Αναστασόπουλου για τους υπαινιγμούς του, όπως είπε, σχετικά με την εκλογή του. Οπως εξήγησε ο Γ. Τσώνης, τίθεται ζήτημα τιμής για τον ίδιο μετά την αιχμή που άφησε ο Στ. Αναστασόπουλος για τον τρόπο εκλογής του.