Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 17:50

Δήμος Μεσσήνης: Οι μεγαλοοφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους

Γράφτηκε από τον
Δήμος Μεσσήνης: Οι μεγαλοοφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους

Λίγοι είναι οι οφειλέτες που έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα στο κάλεσμα του Δήμου Μεσσήνης για ένταξη στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, όμως σε σχέση με τα ποσά που ρυθμίστηκαν, η εικόνα είναι ικανοποιητική.

Αυτά επεσήμανε χθες ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Χρήστος Καρύδης, ο οποίος κάλεσε και πάλι τους οφειλέτες να σπεύσουν στο δήμο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, καθώς η προθεσμία εκπνέει στις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Καρύδης, 910 οφειλέτες υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης, ενώ είχαν σταλεί γύρω στα 10.000 ειδοποιητήρια. Εξήγησε ωστόσο ότι, εξαιτίας του συστήματος, τα ειδοποιητήρια αφορούσαν οφειλές μέχρι και... κάτω από 1 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως το συνολικό οφειλόμενο κεφάλαιο είναι 1.155.199,22 ευρώ και εκτίμησε ότι με τις προσαυξήσεις η συνολική οφειλή θα είναι γύρω στο 1,8 εκ. ευρώ. Παρατήρησε δε πως έχουν εισπραχθεί 350.000 ευρώ και έχουν ρυθμιστεί συνολικά 1.092.000 ευρώ (και με τις προσαυξήσεις). Ανέφερε ακόμα ότι τα ειδοποιητήρια αφορούν οφειλές σε βάθος 20ετίας και διευκρίνισε πως τα στέλνουν για να μην παραγραφούν.

«Είναι σημαντικές οι μειώσεις με τις 100 δόσεις, γι’ αυτό καλούμε τους δημότες μας να σπεύσουν να ρυθμίσουν», επεσήμανε ο κ. Καρύδης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER