Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 19:17

Επιστολή Νίκα σε ιδιοκτήτες ετοιμόρροπων διατηρητέων

Γράφτηκε από την

Στους ιδιοκτήτες των επικίνδυνων διατηρητέων της Καλαμάτας απευθύνεται ο δήμαρχος Π. Νίκας, καλώντας τους να προβούν «άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας (...) και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των διερχομένων».

Σε έγγραφό του προς τους ιδιοκτήτες, που κοινοποιείται στον εισαγγελέα και στο υπουργείο Πολιτισμού - Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδος, τους ενημερώνει πως 

σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του ν. 3028/2002 «ο κύριος ή ο νομέας μνημείου υποχρεούται να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 40 και 41».

Για τα χαρακτηρισθέντα ως διατηρητέα ακίνητα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, προς την οποία κοινοποιείται το έγγραφο, θα προβεί σε δικές της ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με τα άρθρα 40 και 41 του ν. 3028/2002.