Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 19:50

Σωματείο κατά Κατσίβελα για ιδιωτικοποίηση Καθαριότητας

Γράφτηκε από την

Κατά της ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας και σε κάθε άλλο δήμο τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας.

Με ανακοίνωσή του - μήνυμα στο δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, επισημαίνει ότι «θα δώσουμε μάχη και θα αποτρέψουμε την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα Υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτες που τόσο πολύ και παράξενα αγάπησαν τώρα τελευταία πολλές δημοτικές αρχές». Μάλιστα, το σωματείο δηλώνει ότι θα περιμένει το δήμαρχο Τριφυλίας «να μας εξηγήσει τη στάση του και θα επανέλθουμε».

Αναφερόμενο στο ζήτημα που έχει προκύψει στο Δήμο Τριφυλίας, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας υπενθυμίζει ότι σε πρόσφατη επίσκεψη στο δήμο, «ανταλλάχτηκαν απόψεις με το δήμαρχο σε πολύ καλό κλίμα, και οι δύο πλευρές φάνηκε ότι είχαν τον ίδιο στόχο, δηλαδή την προμήθεια υλικού και την πρόσληψη εργαζομένων για να συνεχίσει η Υπηρεσία Καθαριότητας να εκτελεί το έργο της όπως πρέπει. Ελπίζουμε ότι ήταν κάποια ένταση της στιγμής και να μην υπάρχει πρόθεση ή ειλημμένη απόφαση από την πλευρά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, διότι τότε θα αποδειχθεί ότι η συνάντηση και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτήν ήταν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας».

Το Δ.Σ. σημειώνει «την πρόθεση της κυβέρνησης, μετά από πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για κατάργηση του νόμου που επιτρέπει την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτες». Ακόμα, παρατηρεί πως «όσο για το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με την υπηρεσία, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που όλοι μας πρέπει να λειτουργούμε με βάση αυτούς, αιρετοί και υπάλληλοι. Και όσοι τους παραβαίνουν υπάρχουν οι ανάλογες κυρώσεις και δεν το εκλαμβάνουμε σαν δικαιολογία για εκχώρηση υπηρεσιών του δήμου».