Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 17:38

Συνάντηση Κατσίβελα - Δέδε για δρόμους και σχολικά κτήρια

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση Κατσίβελα - Δέδε για δρόμους και σχολικά κτήρια

Τα μεγάλα οδικά έργα της Τριφυλίας αλλά και αυτά των σχολικών κτηρίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με το γενικό γραμματέα υποδομών Γιώργο Δέδε.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ο κ. Κατσίβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει η βούληση να συνεχιστεί ο δρόμος Καλό Νερό-Τσακώνα σαν τμήμα δρόμου που θα ενώνεται με τις διεθνείς οδούς. Στόχος -όπως επισημάνθηκε στην σύσκεψη- είναι να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες του έργου ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από τη νέα περίοδο. Οι μελέτες -όπως τονίστηκε- θα γίνουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για το δρόμο Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά και τονίστηκε πως αν δεν μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, θα ξαναεξεταστεί από το υπουργείο καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι μελετητικά έτοιμο.

Ακόμη αναφορά έγινε για τα σχολικά κτήρια των Γαργαλιάνων, την δημιουργία δηλαδή νέου γυμνασίου και λυκείου στην πόλη. Συμφωνήθηκε να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες μελέτες που απομένουν που είναι κάποιες γεωλογικές και υπάρχει καλή προοπτική για χρηματοδότηση. Σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτήρια, συζητήθηκε το θέμα του σχολικού συγκροτήματος του Τεχνικού Λυκείου Κυπαρισσίας όπου έχουν παρουσιαστεί προβλήματα καθίζησης. Από τον κ. Δέδε ζητήθηκαν οι φάκελοι που αφορούν το θέμα αυτό και υπήρξε η υπόσχεση ότι άμεσα θα διορθωθούν τα αποχετευτικά της περιοχής από όπου πηγάζει το πρόβλημα. 

Επίσης σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτήρια ζητήθηκαν όλοι οι φάκελοι που υπάρχουν στο δήμο και αφορούν έργα σε σχολικά κτήρια ώστε να προωθηθούν.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER