Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 20:46

Φεύγουν από το διάδρομο της ΚΑΚ οι επαγγελματίες

Γράφτηκε από τον
Φεύγουν από το διάδρομο της ΚΑΚ οι επαγγελματίες

Την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ) και την εκπόνηση, στη συνέχεια, μάστερ πλαν με στόχο την ανακατανομή και την αξιοποίηση των χώρων της, θα αναλάβει τεχνικό γραφείο το οποίο θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση με τη διοίκηση της ΚΑΚ αυτή την εβδομάδα.

Αυτό γνωστοποίησε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Αδαμόπουλος, προσθέτοντας ότι το μάστερ πλαν -που αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου- θα οριστικοποιηθεί αφού προηγουμένως τεθεί σε διαβούλευση με τους επαγγελματίες της Αγοράς.

Μέσα στις επιδιώξεις από το εν λόγω μάστερ πλαν, εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΑΚ, είναι η ενοποίηση των τριών εσωτερικών αιθρίων, προκειμένου σε αυτά να μετακινηθούν οι επαγγελματίες που τώρα είναι εγκατεστημένοι στον εξωτερικό διάδρομο της Αγοράς, ώστε αυτός να απελευθερωθεί.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ  ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΩΝ

Στο μεταξύ, χθες υπογράφηκε από τον Γ. Αδαμόπουλο η σύμβαση μεταξύ της ΚΑΚ και του συμπατριώτη μας Κώστα Ζάννη, εκπρόσωπο της εταιρείας Microshop ΕΠΕ από την Αθήνα, η οποία έχει ως αντικείμενο την εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων στην Αγορά, όπου θα αναγράφονται -σε πραγματικό χρόνο- οι κατώτατες και ανώτατες τιμές των πωλούμενων ειδών στις λαϊκές της Τετάρτης και του Σαββάτου.

Με δαπάνη 9.160 ευρώ, από ίδιους πόρους της ΚΑΚ, το πιο πάνω σύστημα περιλαμβάνει δύο ειδικές επίπεδες τηλεοράσεις 42 ιντσών, στις οποίες υπάλληλοι του δήμου, μέσω δύο τάμπλετ και του απαραίτητου λογισμικού, θα ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για τις τιμές των προϊόντων.

Η εκτίμηση είναι ότι το σύστημα θα είναι λειτουργικό μέχρι το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε δεύτερη φάση δε, θα ακολουθήσει η online σύνδεση της εφαρμογής με την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να παρέχεται και από εκεί ενημέρωση για τις τιμές στη λαϊκή της ΚΑΚ.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Εξ άλλου, την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου αναμένεται να κατακυρωθεί ο οριστικός μειοδότης στο διαγωνισμό που διενέργησε η ΚΑΚ προκειμένου να αντικατασταθεί το σύστημα φωτισμού της Αγοράς, το οποίο λειτουργεί από όταν κατασκευάστηκε το κτήριο.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΚΑΚ έργο, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, προβλέπει -όπως είπε ο Γ. Αδαμόπουλος- την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με στοιχεία led, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερος φωτισμός, αλλά και μεγαλύτερη οικονομία.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, υπάρχει η πρόθεση να εγκατασταθούν κάμερες περιμετρικά της ΚΑΚ, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των χώρων της Αγοράς.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 10.000 ευρώ περίπου.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER