Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 17:20

Κοινωνικό Ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Ναυπλιέων

Γράφτηκε από την
Κοινωνικό Ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Ναυπλιέων

Την δημιουργία κοινωνικού ιατρείου ανακοίνωσε ο δήμος Ναυπλιέων προκειμένου να στηρίξει οικονομικά αδύναμους πολίτες, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και εθελοντές ιατρούς.

 

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «στην σημερινή συγκυρία με την ανθρωπιστική κρίση που όλο και βαθαίνει είναι μια ιστορική απόφαση για το δήμο Ναυπλιέων, διότι δημιουργείται μια δομή καινούργια, η οποία θα δώσει πολλές απαντήσεις και λύση στην σκληρή καθημερινότητα που βιώνει πλέον η ελληνική οικογένεια».

Ο κ. Μπαρού σημείωσε πως θα είναι μια δομή που θα λειτουργήσει πρωτοποριακά με εθελοντές ιατρούς, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και θα μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλά περιστατικά πολιτών που στην καθημερινότητά τους πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν, με στόχο να ανακουφιστούν δημότες του δήμου Ναυπλιέων.

Το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Ναυπλιέων θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και με παραπεμπτικά που θα δίνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επισκέπτονται για εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία δωρεάν, όπως επίσης δωρεάν θα γίνεται και συνταγογράφηση από τους εθελοντές ιατρούς.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Ναυπλιέων ευχαρίστησε τους ιατρούς που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και πρόσθεσε πως σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν.

Δικαιούχοι των παροχών υγείας του κοινωνικού ιατρείου θα είναι πολίτες και οικογένειες που σύμφωνα με την φορολογική τους δήλωση το εισόδημά τους θα είναι έως 13.000 ευρώ, για τρίτεκνες οικογένειες έως 15.000 ευρώ και για πολύτεκνες οικογένειες έως 18.000 ευρώ. Στους δικαιούχους θα εκδοθεί μια κάρτα μέλους για ένα χρόνο, με την οποία θα έχουν πρόσβαση στην νέα κοινωνική δομή, η οποία θα λειτουργήσει παράλληλα και με το κοινωνικό φαρμακείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER