Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 18:23

"Φάρις": Πληρώνει 256.000 για πρόστιμο 750.000 ευρώ για… παλιές αμαρτίες

Γράφτηκε από τον

Ποσό 102.000 ευρώ θα καταβάλει σήμερα-αύριο η "Φάρις", ως προκαταβολή για την ένταξή της στη ρύθμιση των 100 δόσεων, και κάθε μήνα θα πληρώνει 1.500 ώσπου να να αποπληρώσει το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για τις οικονομικές ατασθαλίες στο ΔΗΠΕΘΕΚ. 

Αυτό αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας για τον πολιτισμό, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία της συγκεκριμένης ρύθμισης. Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων η "Φάρις" καλείται να πληρώσει συνολικά μόλις 256.000 ευρώ, ενώ το χρέος με τις προσαυξήσεις είχε φτάσει τα 750.000 ευρώ!

«Τελειώνει και αυτή η ιστορία, μπαίνουν τίτλοι τέλους» επεσήμανε ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, ενημερώνοντας ότι «παύει και το ποινικό, η δίωξη για τους αιρετούς κι ενδεχομένως και για τον οικονομικό υπεύθυνο».

Η υπόθεση, όπως μας υπενθύμισε ο κ. Ηλιόπουλος, αφορούσε πλαστά τιμολόγια του ΔΗΠΕΘΕΚ, για τα οποία είχε γίνει αναφορά στον εισαγγελέα και είχε ασκηθεί δίωξη στον οικονομικό υπεύθυνο του Θεάτρου και στον πρόεδρο της "Φάρις", ο οποίος όμως δεν ήταν πρόεδρος του Θεάτρου την επίμαχη περίοδο (2003-2008).

Ο πρόεδρος της "Φάρις" μας υπενθύμισε ακόμα ότι με τη δημιουργία της επιχείρησης και τη συνένωση ΔΕΠΑΚ - ΔΗΠΕΘΕΚ, ο δήμος πήρε δάνεια 1,3 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οφειλές σε εργαζόμενους και προμηθευτές και 800.000 ευρώ για να εξοφληθούν οι εισφορές στο ΙΚΑ.

«Τώρα η "Φάρις" λειτουργεί υποδειγματικά», είπε ο Θαν. Ηλιόπουλος και παρατήρησε: «Εχει βιβλία, ισολογισμούς, απολογισμούς, όλα είναι οργανωμένα και περνούν από ελέγχους. Υπάρχει διαφάνεια και νομιμότητα».

 

Γ.Σ.