Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 19:59

Επιτέθηκε σε όλους και... αποχώρησε ο Βγενής

Γράφτηκε από τον
Επιτέθηκε σε όλους  και... αποχώρησε ο Βγενής

Ως επιχειρηματίας απάντησε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, στις καταγγελίες για την εγκατάσταση θαλάσσιου εξοπλισμού της εταιρείας του στον αιγιαλό, πριν ακόμα μισθώσει το χώρο από το Δήμο Καλαμάτας.

Σε μια πρωτότυπη συνέντευξη που έδωσε χθες στην παραλία ανατολικά του "Ελίτ", στο χώρο που μισθώνει ο δήμος και για τον οποίο ο ίδιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον (στις 30 Ιουνίου γίνεται η επαναληπτική δημοπρασία), ο κ. Βγενής εξαπέλυσε αρχικά επίθεση κατά των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά και Γιάννη Θεοφιλόπουλου. Τους κάλεσε μάλιστα να ζητήσουν συγγνώμη από την εταιρεία του, καταλογίζοντάς τους λάσπη και ψέματα. Εμμέσως πλην σαφώς στράφηκε επίσης κατά συναδέλφων του συμβούλων της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι αποφάσισαν επανάληψη του διαγωνισμού για το χώρο που ο ίδιος θέλει να μισθώσει. Ζήτησε δε και τα ρέστα, κάνοντας λόγο για οικονομική ζημιά... για την οποία όμως δε θα εγείρει καμία απαίτηση - ενώ προχώρησε και σε κομματικοποίηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΥΑ που αφορά τον αιγιαλό. Οταν όμως άρχισαν οι σχετικές ερωτήσεις, αφού απάντησε στις πρώτες 2-3, σηκώθηκε κι έφυγε.

Πιο αναλυτικά, κ. Βγενής ξεκίνησε επικρίνοντας τους Δ. Φαββατά και Γ. Θεοφιλόπουλο που δεν προσήλθαν όπως τους είχε προσκαλέσει, λέγοντας πως φοβούνται τον δημόσιο διάλογο γιατί δεν υπάρχουν διατάξεις για να στηρίξουν τις απόψεις τους.

Αναφέρθηκε στην εταιρεία του που ασχολείται με τον θαλάσσιο τουρισμό εδώ και 15 χρόνια, και παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει κανένα ατύχημα στα χρόνια της λειτουργίας της, πως της έχει απονεμηθεί εύφημη μνεία από το λιμενάρχη κι έχει συμβάλει στην αποτροπή ρύπανσης και πνιγμού λουόμενου που κινδύνευε. 

«Υπάρχει ανάλογη προσφορά στην πόλη από τους κυρίους Φαββατά και Θεοφιλόπουλο;» ρώτησε ο κ. Βγενής.

Είπε απόμα ότι η εταιρεία του νοικιάζει νόμιμα χώρους στον αιγιαλό από το δήμο και ανέφερε πως «προσήλθαμε στο διαγωνισμό ως νομικό πρόσωπο με τα νόμιμα δικαιολογητικά». Υποστήριξε ότι «ο κ. Θεοφιλόπουλος επειδή δε γνώριζε το θέμα προσπάθησε να δημιουργήσει πολιτικό θέμα. Και ο κ. Φαββατάς είχε αντιδράσει και πέρσι κατά της εταιρείας μου, επειδή ήμουν υποψήφιος σε αντίπαλο συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές». 

Ο κ. Βγενής μίλησε για «γενικολογίες από τη μειοψηφία και καμία τοποθέτηση επί των όρων της διακήρυξης» και πρόσθεσε πως «νομίζουν ότι είναι υπεράνω των νόμων». Εκανε δε λόγο για «αδιαφορία και άγνοια συμβούλων που είναι επικίνδυνες για τη λειτουργία της πόλης». 

Για το έγγραφο του Λιμεναρχείου, που διαπιστώνει πως έχει κάνει παρέμβαση στην παραλία, σχολίασε ότι «οι υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους» και στη συνέχεια υποστήριξε ότι «παρείχαμε βοήθεια ως εταιρεία στο Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης. Θα το ξανακάνουμε το Σεπτέμβριο στο πανελλήνιο και το πανευρωπαϊκό». Υποστήριξε ακόμα πως «οτιδήποτε από τα μέσα που παρείχαμε και ήταν στην παραλία, απομακρύνθηκε». 

Ο Χ. Βγενής εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, η οποία ενέκρινε την επανάληψη της δημοπρασίας για την περιοχή ανατολικά του "Ελίτ", για την οποίο είχε δώσει ο ίδιος προσφορά. Ζητώντας και τα ρέστα είπε μάλιστα ότι «είμαστε σε τουριστική περίοδο κι εμείς δε λειτουργούμε. Εχουμε υποστεί οικονομική ζημιά, είναι Ιούνιος και δε λειτουργούμε. Δε θα προβούμε, όμως, σε καμία απαίτηση για οικονομική ζημιά». Μίλησε επίσης για «τους συμβούλους της παράταξης που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως... «με την ΚΥΑ για τον αιγιαλό τα έκαναν μπάχαλο φέτος».

Ολοκληρώνοντας, προκάλεσε τους δύο συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, «αν έχουν ευθιξία, να ζητήσουν συγγνώμη από την εταιρεία για τη λάσπη, τα ψέματα και τη δημιουργία των εντυπώσεων που προκάλεσαν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σκάφη της εταιρείας του που ήταν μέσα στη θάλασσα, ο κ. Βγενής είπε ότι «είναι επιπλέοντα σκάφη. Ο αρόδο ελλιμενισμός σκαφών επιτρέπεται. Δεν έχουμε οριοθετήσει κάποιο χώρο. Δε χρειάζεται άδεια, είναι αρόδο αγκυροβόλιο». Για τις απαντήσεις ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανέφερε ότι «θεσμικές απαντήσεις θα δώσω σε άλλο χρόνο. Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να κληθώ να απαντήσω». Τέλος, για το σωρό από τα χώματα που φτάνουν ως το υπερυψωμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, είπε ότι «προβλέπεται ράμπα για ΑμεΑ». Και στη συνέχεια αποχώρησε, αποφεύγοντας να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.


NEWSLETTER