Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 09:01

Παραλία Καλαμάτας: Μόνο 7 επαγγελματίες δικαιούνται άδεια αλλά θα δουλέψουν... 200

Γράφτηκε από τον
Παραλία Καλαμάτας: Μόνο 7 επαγγελματίες δικαιούνται άδεια αλλά θα δουλέψουν... 200

Μόνο 7 επαγγελματίες(!) της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Καλαμάτας, πρέπει να πάρουν άδεια για τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.  

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικρίνοντας την Πολιτεία για το θολό τοπίο, σε απάντησή του στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη.

«Ο αιγιαλός αποτελεί ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας και του υπουργείου Οικονομικών», είπε ο δήμαρχος και επέπληξε το Μ. Μάκαρη, γιατί «δε γνωρίζει βασικά σημεία της νομοθεσίας», καθώς αυτός έκανε λόγο για αρμοδιότητες του δήμου στον αιγιαλό, για δυνατότητα σύνταξης κανονισμού κοινόχρηστου χώρου στον αιγιαλό και την παραλία.

Εκτίμησε πως «στον αιγιαλό υπάρχει θολό τοπίο» και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με θάρρος πήγε να τα ρυθμίσει, αλλά τα πήρε πίσω».

Ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι «200 επαγγελματίες δε θα πάρουν άδεια, μόνο 7 θα πάρουν» και υποστήριξε πως όλοι τελικά θα δουλέψουν, αναρωτώμενος «ποιος θα τους εμποδίσει να μη δουλέψουν;». Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε σοβαρή χώρα» και διευκρίνισε πως «το ελληνικό Δημόσιο βγάζει τις αποφάσεις και έχει την ευθύνη, ο δήμος κάνει τους διαγωνισμούς». Υποστήριξε, ακόμα, ότι «εμείς με τους επαγγελματίες δε ρουσφετολογούμε» και τάχθηκε υπέρ αυτών που 

που δε βάζουν τσιμέντο και τοίχους στην παραλία.

Γ.Σ.


NEWSLETTER