Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011 19:37

Επίθεση Μπούχαλη στην κυβέρνηση για τα προνοιακά

Γράφτηκε από την

 

Επίθεση προς την κυβέρνηση -η οποία όπως επεσήμανε κρύβεται πίσω από την τοπική αυτοδιοίκηση- εξαπέλυσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης, για την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων. Αφορμή γι' αυτό στάθηκαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Δημαρχείο και στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας από ορισμένους δικαιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν δικαίως -όπως ο ίδιος επεσήμανε- αλλά προς λάθος αποδέκτη.

“Ντροπή γι' αυτούς που συμπεριφέρονται έτσι σε ανήμπορους ανθρώπους” τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Μπούχαλης που ακολούθως ενημέρωσε ότι σε χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, ο δεύτερος είπε για την καταβολή των επιδομάτων: “Από τη νέα εβδομάδα και βλέπουμε”. Η δήλωση αυτή σε συνδυασμό με τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εκταμίευση στέλνουν το θέμα αρκετά πίσω.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, αφού πρώτα επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες του δήμου είναι έτοιμες από τις 27 Απριλίου για την καταβολή των επιδομάτων εφόσον φτάσουν οι πόροι, δε δίστασε να πει ότι αν είναι να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση κάθε μήνα, ας πάρει και πάλι το υπουργείο τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, ώστε να μη χρησιμοποιεί τους ΟΤΑ ως... σαμάρι.

 

Δ.Πλ.

 


NEWSLETTER