Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 14:14

Συναντήσεις Καφαντάρη στη Νάπολη

Γράφτηκε από την

Με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη των λαών της Ευρώπης, μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν, συναντήθηκαν στη Νάπολη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, με το δήμαρχο της Νάπολης Loigi De Magistri.

Στη συνάντηση, ο κ. Καφαντάρης κάλεσε το δήμαρχο της Νάπολης να επισκεφθεί το Δήμο Πύλου-Νέστορος, για να γνωρίσει από κοντά το μέρος  όπου  έζησαν οι 5.000 Κορωναίοι και Μεθωναίοι, προτού εγκαταλείψουν τον τόπο τους και εγκατασταθούν στη Νάπολη τα έτη 1532 με 1534. Ο κ. Καφαντάρης ευχαρίστησε τον L. De Magistri και  μέσω αυτού όλους εκείνους που υποδέχθηκαν τους Ελληνες στη Νάπολη και τους έδωσαν χώρο για να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Ο δήμαρχος της Νάπολης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τον κ. Καφαντάρη για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις με τίτλο «Οι Ελληνες στην Καμπανία: 500 χρόνια ιστορίας», που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, σε συνεργασία με το δήμο και με άλλους φορείς, απεδέχθη την πρόσκληση και σύντομα θα επισκεφθεί την Κορώνη και τη Μεθώνη, ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική συνεργασία των δύο δήμων.

Επειτα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, καθώς και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης Καμπανίας, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προώθηση, από την ΚΕΔΕ, της πρωτοβουλίας για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανταλλαγή νέων των δύο περιοχών, μέσω προγραμμάτων και φυσικά στην έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης το ζεύγος Μανιατάκη και ο διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφών Κάππας.