Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 08:37

Μένει από καύσιμα ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μένει από καύσιμα ο Δήμος Τριφυλίας

Προβλήματα ξεκίνησε να αντιμετωπίζει από χθες ο Δήμος Τριφυλίας με την προμήθεια υγρών καυσίμων για τα οχήματά του, καθώς οι προμηθευτές τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν στις ποσότητες που καθημερινά έχει ανάγκη ο δήμος, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Χθες συγκλήθηκε εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή του δήμου, προκειμένου να εξετάσουν μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αποκομιδή στα μεγάλα αστικά κέντρα να γίνεται κάθε δεύτερη μέρα και στα χωριά κάθε τρίτη. Επίσης αποφασίστηκε η απαγόρευση απόρριψης κλαδεμάτων από τους πολίτες.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας για αυτά τα θέματα επιτέθηκε και στην κυβέρνηση λέγοντας: «Θα είναι αμαρτία από το Θεό πολλές προσπάθειες γενεών να πεταχτούν χάρις μιας ιδεοληψίας κάποιων ανθρώπων που ούτε πρόγραμμα έχουν, ούτε στοχεύουν σε κάτι και δείχνουν μια επιπολαιότητα που είναι επικίνδυνη και καταστροφική». Υπογράμμισε ότι το δίλημμα τεχνητά μπαίνει να  διαλέξουν ή όχι οι πολίτες μια συγκεκριμένη συμφωνία. "Οι πολίτες πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν μια πορεία μέσα στην Ευρώπη ή όχι" είπε, ενώ κάλεσε το λαό της Τριφυλίας να δείξει νηφαλιότητα χωρίς διχαστικές σκέψεις.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο δήμος προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει και κρίση οικονομική την οποία η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξαναζήσει ποτέ και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες, απρόβλεπτες κακές. Από σήμερα (χθες) το πρωί μας κοινοποίησαν οι προμηθευτές πετρελαιοειδών ότι θα αδυνατούν από αύριο να παρέχουν πετρελαιοειδή κίνησης στο δήμο. Αυτό σημαίνει ότι ακυρώνονται βασικές λειτουργίες του δήμου όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, τα τεχνικά έργα, η κίνηση οχημάτων τεχνικών έργων. Κατά συνέπεια εμείς πρέπει να αρχίσουμε να προγραμματιζόμαστε και να λειτουργούμε σε ένα νέο περιβάλλον για το οποίο είμαστε και απροετοίμαστοι σαν κοινωνία, αλλά έχει απρόβλεπτη διάρκεια και συνέπειες. Πήραμε κάποιες αποφάσεις για να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές υποχρεώσεις που θα δημιουργηθούν αν πλέον οδηγηθούμε σε κοινωνική τραγωδία που έτσι προβλέπεται αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, αλλά να αντιμετωπίσουμε και την καθημερινότητα. Εχουν δοθεί εντολές στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου να πάνε σε πιο ταχύρρυθμες και ευέλικτες επιλογές αγοράς και προμήθειας πετρελαιοειδών. Θα πρέπει να είμαστε για οποιαδήποτε έκτακτη καταστροφή, όπως πυρκαγιά ή οτιδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να υποστηρίξουμε και την διενέργεια του δημοψηφίσματος που θα δημιουργήσει κάποια κόστη».

Μιλώντας για τις αποφάσεις που έλαβαν ζητώντας και την συμπαράσταση των πολιτών ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν την απόρριψη των απορριμμάτων και να σταματήσουν την απόρριψη ογκωδών και φυτικών απορριμμάτων. «Τα απορριμματοφόρα θα περνάνε κάθε δεύτερη μέρα και θα είναι σε στενή επικοινωνία με τους πολίτες» είπε.

Μιλώντας δε για τις εξελίξεις ανέφερε: «Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια και δεν ξέρουμε ούτε την διάρκεια ούτε τα αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση όλος ο λαός της Τριφυλίας πρέπει να κρατήσει και νηφαλιότητα, δεν θα πρέπει σκέψεις διχαστικές να μπουν μέσα στις προσωπικές μας σχέσεις, θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο γεγονός, ο οποίος κατά τη γνώμη μου φέρνει πάρα πολλές καταιγίδες. Ο λαός θα πρέπει να διαλέξει όχι σε αυτά τα διλήμματα τα οποία βάζουν τεχνητά να πάρει θέση σε μια συγκεκριμένη συμφωνία, όχι γιατί οι συμφωνίες αυτές δεν υπάρχουν και τα διλήμματα ουσιαστικά όπως μπαίνουν από την κυβέρνηση είναι τεχνητά. Οι πολίτες οφείλουν να απαντήσουν σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα, αν η πορεία τους θέλουν να είναι μέσα στην Ευρώπη ή θέλουν να είναι εκτός Ευρώπης. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, υπάρχουν δύσκολοι δρόμοι. Ενα είναι το βέβαιο, ότι βγαίνοντας από την Ευρώπη ουσιαστικά μπαίνουμε σε μια καταιγίδα, σε ένα Αρμαγεδδώνα, σε μια καταστροφή που θα έχει πολύ μεγάλες συνέπειες. Και θα είναι αμαρτία από το Θεό πολλές προσπάθειες γενεών να πεταχτούν χάρις μιας ιδεοληψίας κάποιων ανθρώπων που ούτε πρόγραμμα έχουν, ούτε στοχεύουν σε κάτι και δείχνουν μια επιπολαιότητα που είναι επικίνδυνη και καταστροφική. Είναι αμαρτία από το Θεό πρώτα να πυροβολείς και μετά να σημαδεύεις και αυτό το ζούμε αυτές τις ημέρες».

Τέλος ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι προετοιμάζονται να αναπτύξουν και κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά συσσίτια αν αυτό χρειαστεί.

 Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER