Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 08:17

Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας: Ακυρος ο διαγωνισμός για τα απορριμματοφόρα

Γράφτηκε από τον
Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας: Ακυρος ο διαγωνισμός για τα απορριμματοφόρα

Το τρίτο πρακτικό που αφορούσε την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς του πρόχειρου διαγωνισμού «Τεχνική βοήθεια Δήμου Τριφυλίας» ενέκρινε χθες το μεσημέρι ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Συνολικά υπήρχαν 3 προσφορές, με οικονομικότερη αυτή της εταιρείας «Ανδρινοπούλου Θεοδώρα - Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» που ήταν της τάξεως των 34.000 ευρώ και η οποία έγινε αποδεκτή. Να σημειώσουμε ότι οι άλλες δύο προσφορές ήταν της τάξεως των 36.838 ευρώ και 41.758 ευρώ.

Εν τω μεταξύ άκυρος κρίθηκε ο διαγωνισμός για τη μίσθωση απορριμματοφόρων, μετά από ένσταση που δημιουργήθηκε από συμμετέχοντα στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με την επιτροπή διαγωνισμού που γνωμοδότησε επί της ένστασης, υπάρχει ασάφεια μεταξύ των όρων διακήρυξης και της τεχνικής περιγραφής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είχαν κατατεθεί 2 προσφορές η μια με έκπτωση 23% και η άλλη 3%. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι ο δήμος μέχρι και το τέλος Ιουνίου (δηλαδή μέχρι χθες) είχε στη διάθεσή του 2 απορριμματοφόρα που είχαν παραχωρηθεί δωρεάν για λίγες μέρες από την εταιρεία που μέχρι τις 12 Ιουνίου είχε σύμβαση με τον δήμο για την ενοικίαση απορριμματοφόρων. Ετσι, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και κατά πόσο θα μπορεί ο δήμος να μαζεύει τα σκουπίδια.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι για την απευθείας ανάθεση του έργου «Επέκταση δημοτικού φωτισμού Δήμου Τριφυλίας (πίλαρ)», προϋπολογισμού 6.994 ευρώ, δεν υπήρξε καμία προσφορά και κανένας ενδιαφερόμενος, και έτσι θα γίνει επανάληψη συζήτησης του θέματος. Μία προσφορά που έφτασε στην επιτροπή την ώρα της συνεδρίασης και αφού είχε συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, δεν έγινε δεκτή.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER