Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 21:40

Δήμος Ευρώτα: Ψήφισμα - θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Βλαχιώτη

Γράφτηκε από την
Δήμος Ευρώτα: Ψήφισμα - θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Βλαχιώτη

Κατά την 11η συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα ψήφισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, αναφορικά με τη συνέχιση λειτουργίας του Υποκ/τος Εθνικής Τραπέζης στον Βλαχιώτη.
Ειδικότερα, ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Βλαχιώτη, το Δ.Σ. εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση, ως προς το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.
Παρατίθεται ακολούθως το σχετικό ψήφισμα:

"Αξιότιμοι κύριοι,
Εχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε τα εξής :
Στην κωμόπολη Βλαχιώτη Λακωνίας, έδρα του τέως Δήμου Ελους και νυν της Δημοτικής Ενότητας Ελους του Δήμου Ευρώτα, από τριακονταετίας και πλέον ιδρύθηκε και λειτουργεί υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην αρχή ως πρακτορείο, ως κινητό συνεργείο Γυθείου και στη συνέχεια, ως υποκατάστημα 497 Βλαχιώτη.
Επειδή στους κατοίκους της κωμόπολης Βλαχιώτη, αλλά και της ευρύτερης περιοχής είναι διάχυτη η πληροφορία ότι, το εν λόγω υποκατάστημα θα κλείσει ή θα συγχωνευθεί με άλλο υποκατάστημα της περιοχής, θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας με αυτή την ενέργεια, για τους εξής λόγους :
Καταρχήν λόγω του κύρους και της αξιοπιστίας της Εθνικής (της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα) το εν λόγω κατάστημα αγκαλιάστηκε με εμπιστοσύνη από τους κατοίκους της περιοχής, από την πρώτη στιγμή και σιγά-σιγά ανεδείχθη ένα από τα πιο υγιή και βιώσιμα  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής, έχοντας τη θέση 7 στην αξιολόγηση.
Η προσφορά και η εξυπηρέτηση του εν λόγω υποκαταστήματος προς τους κατοίκους της περιοχής είναι μεγάλη, λόγω της άρτιας λειτουργίας του και της άριστης εξυπηρέτησης από το Υπαλληλικό προσωπικό του με αποτέλεσμα την συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητά του.
Είναι το μοναδικό Υποκατάστημα Τραπέζης που λειτουργεί στην Κωμόπολη Βλαχιώτη και η τυχόν κατάργησή ή συγχώνευση του θα θίξει καίρια τα συμφέροντα της Εθνικής Τραπέζης διότι δεν προϋποθέτει αυτόματα και την μεταφορά των δραστηριοτήτων και οικονομικών συναλλαγών του εν λόγω καταστήματος λόγω του ευρύτερου ανταγωνισμού που υπάρχει με ιδιωτικές Τράπεζες της περιοχής.
Πέραν των οικονομικών συμφερόντων της Τράπεζας  λόγοι κοινωνικοί, συναισθηματικοί αλλά και ισορροπιών, επιβάλλουν την διατήρηση  του εν λόγω καταστήματος.
Ζητάμε την έγγραφη διαβεβαίωση σας, ότι θα λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας, τις ανησυχίες των πολιτών του τέως Δήμου Ελους, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 15 ημερών ώστε να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στον νεοσύστατο δήμο μας.
Είμεθα βέβαιοι για την κατανόηση του αιτήματος μας και την αναθεώρηση της τυχόν Απόφασής σας για κατάργηση του υποκαταστήματος Βλαχιώτη.  
Υ.Γ. Η ως άνω επιστολή εστάλη στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τη Διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος".


NEWSLETTER