Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 16:21

Ηλεκτρική ράμπα για ανάπηρους στην Παραλία Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ηλεκτρική ράμπα για ανάπηρους στην Παραλία Καλαμάτας (βίντεο)

Μια σημαντική παρέμβαση για άτομα με αναπηρία υλοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα. Εγκαταστάθηκε από το δήμο, στην Παραλία της πόλης, απέναντι από την Ανάσταση, η ηλεκτρική ράμπα - κάθισμα για τα άτομα αυτά, ώστε να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, χωρίς βοήθεια από άλλους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης παρέστησαν άτομα με αναπηρία από την Καλαμάτα και την Αρκαδία, που δοκίμασαν μάλιστα τη λειτουργία του καθίσματος κι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής παρέμβασης από το Δήμο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο θαλάσσιο κάθισμα για ΑμεΑ που εγκαθίσταται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Το κόστος για την προμήθεια και την τοποθέτησή του είναι 37.000 ευρώ και καλύφθηκε από ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους.

Ο Θανάσης Ξυπόλητος, ΑμεΑ από την Καλαμάτα, επεσήμανε πως «δεν πρέπει να κλειστούμε στο σπίτι μας, αλλά να βγούμε και να κάνουμε κάτι» και σημείωσε: «Ηταν το παράπονό μου που δεν μπορούσα να έρθω στη θάλασσα. Είναι σημαντικό, γιατί βλέπω να γίνεται κάτι για όλους τους κινητικά ανάπηρους».

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος ΑμεΑ Αρκαδίας, παρατήρησε ότι «βέβαια και θα έρχομαι για μπάνιο, εφόσον μπορώ να παρκάρω. Ελπίζω να με εξυπηρετεί».

Ο Νίκος Καραλής, πρόεδρος ΑμεΑ Αρκαδίας, είπε πως «θα ερχόμαστε από την Αρκαδία» και σημείωσε: «Θα υπάρχει τουρισμός για ΑμεΑ με αυτή τη ράμπα. Χρειάζονται τουλάχιστον 5 θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος παρατήρησε ότι « δεν υπάρχει  άλλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου« κι επεσήμανε: «Είναι η φροντίδα του Δήμου Καλαμάτας για τα ΑμεΑ και θα συμβάλει στην ανάπτυξη τουρισμού ΑμεΑ στην πόλη μας». Ενημέρωσε τα παριστάμενα ΑμεΑ πως «ο ναυαγοσώστης που είναι εδώ όλη τη μέρα, θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του και θα το επιβλέπουν οι μηχανικοί του δήμου».

Γ.Σ.


NEWSLETTER