Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 15:35

Ψήφισμα Δήμου Πύλου - Νέστορος: Να ονομαστεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος"

Γράφτηκε από την

ΨΗΦΙΣΜΑ

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Μεσσηνία, είναι αυτή του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και αφορά, αφενός μεν υψίστης σημασίας έργα υποδομών, αφετέρου δε αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή των ανθρωπογενών πλουτοπαραγωγικών πόρων της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα αυτών της ιστορικοπολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και της παραγωγικής διαδικασίας των κατοίκων.
Αναφέρουμε ενδεικτικά έργα και δράσεις του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου για την Μεσσηνία :

● Την κατασκευή και την λειτουργία των πρότυπων και των περίφημων πλέον τουριστικών μονάδων στην Πύλο με την ουσιαστική ένταξη της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο  τουριστικό χάρτη.

● Την συνεχή προβολή των Μεσσηνιακών Προϊόντων – ιδιαίτερα του ελαιολάδου – αλλά και των παραδόσεων, της ιστορίας, των αρχαιολογικών μνημείων και των εν γένει συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας.

● Την αδιάλειπτη υποστήριξη Εκπαιδευτικών, Αυτοδιοικητικών, Οικονομικών, Πολιτιστικών, Καλλιτεχνικών και Περιβαλλοντικών Φορέων του τόπου μας, για την ενδυνάμωση τους και την επίτευξη των στοχεύσεων τους.

● Την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, με τον αποδεδειγμένο σεβασμό και την υποστήριξη στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους.

● Την ιδιαίτερη υποστήριξη της Καλαμάτας (Πανεπιστήμιο, μελέτη Διοικητικού Κέντρου και την υποστήριξη της απόκτησης τους κ.τ.λ.) και εν γένει της πατρίδας μας, σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

● Την υψηλή ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ως εκ τούτου, με το έργο και την προσφορά του στην Μεσσηνία, δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλος ευεργέτης και αναμορφωτής της.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο εκφράζοντας με τιμή την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη για τις ευεργεσίες και την τόσο μεγάλη προσφορά του στον τόπο μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

την υποβολή αιτήματος στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Ρέππα Δημήτριο, για την ονομασία του Αεροδρομίου Καλαμάτας, σε Αεροδρόμιο:  

«ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»




O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                             ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ





ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ


NEWSLETTER