Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 12:58

Ερωτήσεις και απαντήσεις από Γιαννημάρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Ερωτήσεις και απαντήσεις από Γιαννημάρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης

Στην τελευταία συνεδρίαση, και όχι μόνο, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης στις 29-6-2015, αποκαλύφθηκε μετά από μερικές ερωτήσεις της μείζονος μειοψηφίας, ο τρόπος με τον οποίο διοικεί αλλά και λειτουργεί η σημερινή Δ.Α.

Η Δ.Α. λοιπόν είχε χορηγήσει άδεια αναπτύξεως τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοτικό δρόμο σε μια Τ.Κ. του δήμου. Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται και από ανθρώπους και από οχήματα. Μετά από καταγγελία κατοίκου της κοινότητας αυτής στο Αστυνομικό Τμήμα της Καρδαμύλης ότι εμποδίζεται με αυτή την άδεια η ελεύθερη πρόσβασή του στο σπίτι του, αποκαλύφθηκε ότι είχε δοθεί η άδεια χωρίς την τήρηση του νόμου, δηλαδή, γνωμάτευση της Αστυνομικής Αρχής, σχετική μελέτη και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από άλλο απαντητικό έγγραφο της Αστυνομικής Αρχής στον ενιστάμενο πολίτη, γίνεται επίσης γνωστό ότι η γνωμάτευσή της ήταν αρνητική και παρά ταύτα είχε δοθεί άδεια και μάλιστα μετά από αυτή την αρνητική απάντησή της.

Σε ερώτηση της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απάντηση του κ. δημάρχου ήταν ότι δεν έχει το θέμα αυτό σχέση με ρύθμιση κυκλοφορίας και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Καμία απάντηση όμως για ανάκληση της παράνομης άδειας, γι’ αυτό και εμείς ρωτάμε δημόσια πια, όταν παρεμβαίνεις και αλλάζεις την ελεύθερη κυκλοφορία ενός δρόμου που χρησιμοποιείται, δεν είναι ρυθμιστική απόφαση; Από πότε ένας δήμαρχος που δίνει όρκο να τηρεί τους νόμους του κράτους, μπορεί να μην υπολογίζει τη γνωμάτευση των Αρχών που η θέση τους είναι αποφασιστικής σημασίας για το συγκεκριμένο θέμα και να κάνει το αντίθετο; Πιστεύει κανείς ότι έτσι λειτουργεί σύμφωνα με το καθήκον του; Αυτή είναι η ίση αντιμετώπιση όλων των δημοτών; Τελικά τι θα κάνει ο κ. δήμαρχος, θ’ ανακαλέσει την παράνομη αυτή άδεια ή θα συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και ο σκοπός του θα είναι πια προφανής;

Ρωτήσαμε όμως και για άλλα θέματα τον κ. δήμαρχο - και ακούστε τις απαντήσεις του.

1. Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις αντικειμενικές αξίες, όπου σε μερικά χωριά είναι ισάξιες με περιοχές του κέντρου της Αθήνας και αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής; Η απάντηση: «Περιμένουμε τι θα κάνει το κράτος». Δηλαδή το δήμο δεν τον απασχολεί το θέμα; Δεν οφείλει να έχει μια οποιαδήποτε αντίδραση;

2. Σκοπεύει ο δήμος ν’ ακολουθήσει την τροποποίηση του νόμου σχετικά με ελαφρύνσεις ορισμένων κατηγοριών πολιτών στην ύδρευση και αποχέτευση; «Καμία απάντηση».

3. Σκοπεύει ο δήμος να οργανώσει κάποια εκδήλωση στη μνήμη του ανθρώπου που πρόβαλε όσο κανείς άλλος την περιοχή και κυρίως την Καρδαμύλη, δηλαδή τον Λη Φέρμορ; «Καμία απάντηση».

4. «Ποιος απομάκρυνε τις μεταλλικές θέσεις παρκαρίσματος των ποδηλάτων από το κέντρο της Καρδαμύλης και ποιος βρήκε τους χορηγούς στην τελευταία πολιτιστική εκδήλωση στην παλιά Καρδαμύλη όπου γινόταν υπό την αιγίδα του δήμου, όπου ήταν και χορηγός;». Οι απαντήσεις: «Η Αστυνομία, η Αρχαιολογική Υπηρεσία».

Δηλαδή, το δήμο δεν τον ενδιαφέρει η ρύθμιση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων που τόσο πολύ χρησιμοποιούν οι ξένοι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι; Είναι ασφαλές και ωραίο κάθε σημείο της πλατείας της Καρδαμύλης να είναι και χώρος παρκαρίσματος των ποδηλάτων; Δεν θα έπρεπε άμεσα ο δήμος να διευθετήσει το θέμα; Επίσης, δεν θα έπρεπε ο δήμος που ήταν χορηγός και η εκδήλωση γινόταν υπό την αιγίδα του να ενδιαφερθεί έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες για τη δυνατότητα χορηγίας τους;

Δημήτριος Γιαννημάρας

Επικεφαλής μείζονος 

μειοψηφίας Δήμου Δ. Μάνης


NEWSLETTER