Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 19:37

Οραμα η αξιοποίηση των "Λιμενικών", λέει στην "Ε" ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης

Γράφτηκε από την
Οραμα η αξιοποίηση των "Λιμενικών", λέει στην "Ε" ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης

«Το όραμά μας είναι ο χώρος στα "Λιμενικά" να αξιοποιηθεί και να δώσει έσοδα στο δήμο», τονίζει στην "Ε" ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη χωματερή στα "Λιμενικά", μετά από αυτοψία του ΚΕΠΠΕ Μεσσηνίας τον Απρίλιο του 2014, ενημέρωσε πως «είμαστε στην αναζήτηση, στη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Υπενθύμισε ότι «τα "Λιμενικά" περιλαμβάνονται στις χωματερές για αποκατάσταση, που έχει προγραμματίσει και πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου» και παρατήρησε: «Εναγωνίως ψάχνουμε να βρούμε χώρο για την προσωρινή διαχείριση. Πρέπει να παραδώσουμε το χώρο στα "Λιμενικά" για την αποκατάσταση».

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «τα "Λιμενικά" είναι 240 στρέμματα "φιλέτο" και σημείωσε: «Το όραμά μας είναι αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί και να δώσει έσοδα στο δήμο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η αύξηση της επισκεψιμότητας με θετικές επιπτώσεις για το δήμο και όλη την περιοχή. Είναι ένα στοίχημα για μας να φύγουν τα σκουπίδια από τα "Λιμενικά", όχι μόνο γιατί το λέει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η περιβαλλοντική μας συνείδηση, αλλά γιατί το λέει η κοινή λογική».

Ο κ. Τσώνης δήλωσε πως «θα εξετάσουμε αν πρέπει να κάνουμε προσφυγή, όχι για να κάνουμε προσφυγή, αλλά αν αξιολογήσουμε ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και δικαιώνει το δήμο».

 Γ.Σ.


NEWSLETTER