Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 20:41

Διαφωνεί ο Μάκαρης με την επέκταση της ελεγχόμενης

Γράφτηκε από την

Τη διαφωνία του με την απόφαση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης, που ανακοίνωσε η ίδια «συνεπής στην τακτική των αιφνιδιασμών», σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης. 

Κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα δημοτικό χαράτσι σε πολύ χαλεπούς καιρούς», ο κ. Μάκαρης εξηγεί ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη για τους ακόλουθους λόγους: 

«1) Η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης αποφασίστηκε χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη. Ολα, λοιπόν, γίνονται "στο πόδι" και κατά το εκάστοτε "δοκούν" της δημοτικής αρχής. Η δε κατ’ επίφαση διαβούλευση αποτελεί το όχημα για την εύκολη επιβολή προειλημμένων αποφάσεων».

2) Σε κάθε περίπτωση - πολύ περισσότερο όμως στη σημερινή δύσκολη οικονομικά συγκυρία - η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική πριν προσθέσει νέα βάρη στην πλάτη των δημοτών. Ηδη όπως γνωρίζουμε αρκετές από τις υπηρεσίες του Δήμου χρυσοπληρώνονται από τους πολίτες (π.χ. ύδρευση με την πανάκριβη τιμολόγηση του νερού).

3) Η δημοτική αρχή οφείλει να σέβεται την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να μην προκαταβάλλει τις απόψεις της. Εκτός αν θεωρεί ότι, εφόσον έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είναι  κ των προτέρων ειλημμένη η σύμφωνη γνώμη της. Κάτι τέτοιο όμως ακυρώνει την ίδια την Επιτροπή, καθώς και τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στην επεξεργασία και τη λήψη αποφάσεων».

Για  όλους αυτούς τους λόγους, ο επικεφαλής του "Ανοιχτού Δήμου" καλεί τη δημοτική αρχή «να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, να προβεί σε ειλικρινή διάλογο και να επανεξετάσει τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών».