Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 08:02

Δημοτική αρχή Καλαμάτας: Αφουγκράζεται και μετρά… ψήφους

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημοτική αρχή Καλαμάτας: Αφουγκράζεται και μετρά… ψήφους

Εξηγήσεις έδωσε χθες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ετοιμάζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας και αφορούν κυρίως την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης, ο αρμόδιος για το κυκλοφοριακό σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος. Επιβεβαίωσε, επίσης, την απόφαση να εξεταστούν αλλαγές στη Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα.

Ανέφερε ότι αυτά που ανακοινώθηκαν για τη Φραντζή, τη Σιδηροδρομικού και την Κεντρική Αγορά, «δεν είναι απόφαση, αλλά σκέψεις για να αφουγκραστούμε την άποψη του κόσμου». Μίλησε για  αύξηση θέσεων στάθμευσης δικύκλων και αύξηση ελεγχόμενης στάθμευσης προς όφελος των πολιτών, χαρακτηρίζοντας αμελητέο ποσό τα 50 λεπτά την ώρα, που προβλέπονται.

Για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά υποστήριξε ότι θα τακτοποιηθεί ο χώρος και με τα έσοδα θα ευπρεπίσουν το πάρκινγκ της Αγοράς, κάνοντας λόγο και για τοποθέτηση στεγάστρου. Επανέλαβε και πάλι ότι θα γίνει διευθέτηση του χώρου δυτικά της Αγοράς και πως κάποια στιγμή θα φύγουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Μίλησε και για αλλαγές στην Αρτέμιδος, από το Μέγαρο Χορού έως το "Πάνθεον" και τη γέφυρα Λεΐκων.

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στη Ναυαρίνου, με σκοπό μελλοντικά τη μονοδρόμηση ή την πεζοδρόμηση, είπε ότι η παρέμβαση μπροστά από την Ανάσταση με τους κυβόλιθους και το στένεμα του δρόμου, δείχνει ότι βελτιώνεται η κατάσταση. Κι επιβεβαίωσε πως υπάρχει σκέψη για το τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα να διαρρυθμιστεί διαφορετικά ο χώρος. «Θα μελετηθεί και θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Γ.Σ.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER