Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 09:02

Eνώ ο Νίκας ζητεί τα 49 στρέμματα και οικόπεδα: Πρόταση ανταλλαγής του κτηρίου Αλειφέρη

Γράφτηκε από τον
Eνώ ο Νίκας ζητεί τα 49 στρέμματα και οικόπεδα: Πρόταση ανταλλαγής του κτηρίου Αλειφέρη

Πρόταση να αποκτήσει, να αγοράσει ο Δήμος Καλαμάτας αν ενδιαφέρεται, το διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη στην οδό Αριστομένους, δέχθηκε ο δήμαρχος Π. Νίκας από στελέχη της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Ο δήμαρχος αντιπρότεινε η απόκτηση να συζητηθεί με ανταλλαγή ακινήτων στην Αθήνα, ιδιοκτησίας του δήμου, ίδιας αξίας.

Η συζήτηση αυτή έγινε προχθές κατά την επίσκεψη του κ. Νίκα στη Γ.Γ., όπου ζήτησε χώρους στην Καλαμάτα που ανήκουν στο Δημόσιο, είτε κατά χρήση για να αξιοποιηθούν ως κοινόχρηστοι, είτε για την κατασκευή παιδικού σταθμού.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι όσον αφορά τα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία που είναι εκτός ΤΑΙΠΕΔ, εκτός παραχώρησης και στα 32 απ’ αυτά έχουν δημιουργηθεί αθλητικοί χώροι, τα υπόλοιπα 17 στρέμματα είναι εγκαταλελειμμένα. Ζήτησε να δοθούν κατά χρήση στο δήμο για «να νοικοκυρέψουμε το χώρο και να λειτουργεί ως κοινόχρηστος χώρος».

Για τον ελεύθερο χώρο μεταξύ Μαρίνας και οδού Σαλαμίνος, που διεκδικείται από το υπουργείο Οικονομικών και ιδιώτες εδώ και 30 χρόνια, ζήτησε την παραχώρηση κατά χρήση, μέχρι να τελεσιδικήσει, ώστε ο δήμος να φροντίζει την καθαριότητα και τα δέντρα.

Για το κτήριο Αλειφέρη, είπε ότι έχει απαράδεκτο προστατευτικό και ζήτησε να μπει προστατευτικό με μουσαμά, όπως στο "Αχίλλειον". Υπενθύμισε ότι είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος πολίτης να το αγοράσει και ενημέρωσε πως του προτάθηκε αν ο δήμος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει. Η απάντηση του δημάρχου ήταν «να το συζητήσουμε με ανταλλαγή ακινήτων στην Αθήνα, ιδιοκτησίας του δήμου, ίδιας αξίας».

Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε ένα οικόπεδο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα από το Νηπιαγωγείο, για να ανεγερθεί παιδικός σταθμός, καθώς η πόλη έχει ανάγκη από παιδικούς σταθμούς.

Γ.Σ.


NEWSLETTER