Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 14:13

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κατά της λειτουργίας παρασκευαστηρίου πίσσας στην Μικρομάνη

Γράφτηκε από την

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή του στις 5 Μαΐου 2011, αφού έλαβε υπόψη του ψήφισμα της επιτροπής αγώνα κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης, κατά της λειτουργίας ασφαλτομίγματος σε περιοχή  της Μικρομάνης, το οποίο έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 27ης/04/2011
Της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων τοπικής κοινότητας Μικρομάνης Δήμου Καλαμάτας            με θέμα την μη λειτουργία παρασκευαστηρίου ασφαλτομίγματος στην αγροτική περιοχή «Ρίνα».
Οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετοι ως προς την κατασκευή του εθνικού αυτοκινητοδρόμου που είναι το σημαντικότερο έργο ανάπτυξης των τελευταίων εκατό χρόνων. Όμως εκφράζει την αντίθεσή του στη λειτουργία του παρασκευαστηρίου ασφαλτομίγματος για τους εξής λόγους:
Η περιοχή που επιλέχθηκε είναι τόπος υψηλής παραγωγικότητας με δυναμικές καλλιέργειες, όπως άγριες αγκινάρες που είναι μοναδικό προϊόν και το κύριο εισόδημα των κατοίκων.
Ευρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ήτοι, Μικρομάνη, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη, Σπερχογεία, Θουρία καθώς και με το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Καλεί τους συναρμόδιους φορείς (Δήμαρχο Καλαμάτας, αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, Περιφερειάρχη, Περιφερειακό Συμβούλιο) να γίνουν αρωγοί στο δίκαιο αίτημά μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
1) ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Πρόεδρος Τοπ. Κοιν. Μικρομάνης
2) ΑΝΑΖΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
3) ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
4) ΣΤΑΣΙΝΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
5 )ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μικρομάνης
6) ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρομάνης
7) ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, κάτοικος Μικρομάνης
8) ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, κάτοικος Μικρομάνης.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Υιοθετεί και στηρίζει τις θέσεις της επιτροπής αγώνα κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης, κατά της λειτουργίας παρασκευαστηρίου ασφαλτομίγματος στην περιοχή ¨Ρίνα¨ της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης, όπως αυτές καταγράφονται στο παραπάνω σχετικό ψήφισμά τους.
Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, στους Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης και στα τοπικά ΜΜΕ. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ                                         
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΡΔΕΑΣ                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ


NEWSLETTER