Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 18:05

Ενοικίαση 2 απορριμματοφόρων μέχρι να γίνει διαγωνισμός στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Την έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφισης πιστώσεων αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας κατά πλειοψηφία. Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε την προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών για το Αρτίκι με δαπάνη 3.198 ευρώ, την σύνδεση της δεξαμενής πυρόσβεσης Αυλώνας με ποσό 3.370 ευρώ, την προμήθεια υλικών σιδήρου για την ΔΕ Γαργαλιάνων με ποσό 2.000 ευρώ, την προμήθεια ιστών ηλεκτροφωτισμού για το γήπεδο Γαργαλιάνων με ποσό 4.999 ευρώ.

Ακόμη εγκρίθηκε η έκτακτη απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για την απευθείας ανάθεση μίσθωσης απορριμματοφόρων οχημάτων για το δήμο. Οπως αναφέρθηκε, η ανάθεση αφορά την ενοικίαση δύο απορριμματοφόρων και ενός εφεδρικού από τις 2 Ιουλίου και μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρόχειρος διαγωνισμός που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Η εκμίσθωση έγινε από την εταιρεία που μέχρι πρόσφατα ενοικίαζε απορριμματοφόρα στο δήμο με βάση τη σύμβαση που είχε υπογράψει με διαγωνισμό που είχε γίνει, αλλά έληξε στα μέσα Ιουνίου. Το κόστος με την απευθείας ανάθεση είναι στα 264 ευρώ με ΦΠΑ ανά ημέρα. Κατά της συγκεκριμένη απόφασης ψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης.

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε δικηγόρος για να ασκήσει έφεση κατά αποφάσεως του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας σχετικά με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή της ΠΕ 3 της Κυπαρισσίας. Καθώς και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε ανάλογη που είχε συζητηθεί πριν λίγο καιρό στην Οικονομική Επιτροπή, από το δικαστήριο είχε μειωθεί το αρχικό ποσό της εισφοράς σε χρήμα από τα 260 ευρώ στα 140 ανά τετραγωνικό. Απόφαση με την οποία διαφωνεί ο δήμος και έτσι προχωρά σε άσκηση έφεσης.

Κ.Μπ.