Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 17:37

Απίστευτοι διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: «Μην το παίζεις... Κωνσταντοπούλου»

Γράφτηκε από τον

- Μην το παίζεις Κωνσταντοπούλου, είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Γιάννη Καλκαβούρα. Κι εκείνος του απάντησε:

- Εγώ δεν σε έβρισα! 

Με αυτόν το διάλογο άναψαν χθες τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. 

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε το λόγο για να δευτερολογήσει μετά από απάντηση που του είχε δώσει ο δήμαρχος, έχοντας κάνει σχετικό ερώτημα για το ζήτημα του τουρισμού στην Τριφυλία. Ο πρόεδρος του Σώματος όμως δεν του έδωσε το λόγο, λέγοντας ότι κατά την διαδικασία των τοποθετήσεων των επικεφαλής πριν μπουν στα θέματα ημερήσιας διάταξης, δεν μπορεί να πάρει πάλι το λόγο. 

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας έντονος λεκτικός διαπληκτισμός όπου, πέρα από τις φράσεις που αναφέραμε στην αρχή, ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως ο πρόεδρος δεν επιτρέπει το διάλογο - για να του απαντήσει εκείνος ότι τον επιτρέπει αλλά στα όρια του κανονισμού. 

«Ο διάλογος δεν είναι παρανομία» είπε ο κ. Ανδρινόπουλος, «εκτός και αν δεν θέλετε να ακούγονται οι αλήθειες. Δεν σου αρέσει η δημοκρατία, προστατεύεις το δήμαρχο». Απαντώντας ο κ. Καλκαβρούρας είπε ότι πιστεύει στη δημοκρατία αλλά με κανόνες, καθώς και ότι ο δήμαρχος δεν έχει την ανάγκη προστασίας από κανένα.

Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα πάντως, χρειάστηκε και ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οσον αφορά την ουσία της συζήτησης:

Ο Ε. Ανδρινόπουλος ανέφερε πως αν και ο τουρισμός είναι ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες για την Τριφυλίας, ο δήμος είναι απροετοίμαστος, και στα μέσα καλοκαιριού δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα - αναφέροντας μια σειρά από ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν γίνει, τόσο για την καθαριότητα όσο και για τις καντίνες, με την επιτροπή τουρισμού. 

Στον τουρισμό, είπε ο Π. Κατσίβελας, το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο από την αδιαφορία και ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης επί πέντε μήνες τώρα. Και τόνισε πως ήδη έχουν καθαριστεί παραλίες με μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας, ενώ πλέον κανένας εργολάβος δεν πάει σε δημοπρασίες λόγω της αργίας των τραπεζών. Σημείωσε πως ο δήμος λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πραγματοποιούνται μόνο δράσεις που είναι απαραίτητες. Από εκεί και πέρα είπε ότι πρέπει να προβληματιστούν όλοι για τα βάρη που έρχονται και χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους.

Απαντώντας δε σε ερώτημα του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντου Κούκουμη για το τι μέτρα θα παρθούν για να βοηθηθούν και να προστατευτούν τα φτωχά νοικοκυριά, τόνισε πως με όλες τις διαδικασίες που ακολουθούν προστατεύουν τα εισοδήματα των πολιτών.

 

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος και έχοντας προηγηθεί άγρια κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ο πρόεδρος δεν του έδωσε το λόγο επικαλούμενος τον κανονισμό λειτουργίας, ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος δεν επιτρέπει τον διάλογο, δεν επιτρέπει να ακουστούν τα προβλήματα του τόπου.

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημείωσε:

«Θέλω να καταγγείλω την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, διότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του κατά την διάρκεια πολλών συνεδριάσεων δεν επιτρέπει το διάλογο, και ακόμη δεν επιτρέπει να εκτεθούν τα προβλήματα του τόπου μας για ενημέρωση και των συμβούλων και αυτών που παρακολουθούν τη συνεδρίαση».

Τα πυρά του τα έστρεψε και κατά του δημάρχου για το θέμα προετοιμασίας του δήμου στον τομέα του τουρισμού, λέγοντας: 

«Εθεσα ένα θέμα για τον ένα πυλώνα ανάπτυξης του δήμου μας, τον τουρισμό, και ανέφερα κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με την καλή προετοιμασία του δήμου μας για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Στα θέματα που έθεσα δυστυχώς ο δήμαρχος  απάντησε γενικόλογα και προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση με την υπάρχουσα κρίση των τελευταίων ημερών. 

Αποψή μου είναι ότι όταν περιμένεις και θέλεις να προωθήσεις τον τουρισμό, έχεις ένα πρόγραμμα και προσπαθείς έγκαιρα να κάνεις όλες τις διαδικασίες χωρίς να σε κυνηγά ο χρόνος. Θα έπρεπε πολλές εργασίες για την προετοιμασία του τόπου μας, να είχαν  ξεκινήσει από το Μάιο, τώρα δυστυχώς έχουμε φτάσει μέσα Ιουλίου και είμαστε απροετοίμαστοι».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει τόσο για να δημοπρατηθούν καντίνες και ξαπλώστρες στις παραλίες, όσο και για την καθαριότητα, την απαλλαγή των παραλιών από τα καλάμια, την εξασφάλιση πρόσβασης σε ΑΜΕΑ, τις ντουσιέρες και τις καμπίνες, τον καθαρισμό των οδικών αξόνων και τη σήμανσή τους. Τόνισε ακόμη ότι ο δήμος δεν έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για πρόσληψη προσωπικού, αναφέροντας τα 5ήμερα. 

Ακόμη ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως η Επιτροπή Τουρισμού ακόμη δεν έχει συνεδριάσει ενώ τελειώνει το καλοκαίρι. Θα έπρεπε έγκαιρα να είχε συνεδριάσει, είπε, να ακουστούν τα προβλήματα όλων των φορέων και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Κλείνοντας, σημείωσε: «Καλώ για τελευταία φορά και τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος σε αυτή την αίθουσα, να δέχονται τις προτάσεις όλων των συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, γιατί όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο, την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας».

Κ.Μπ.