Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 17:49

Ανοιχτά διόδια για τόνωση του εσωτερικού τουρισμού ζητάει ο Καφαντάρης

Γράφτηκε από την
Ανοιχτά διόδια για τόνωση του εσωτερικού τουρισμού ζητάει ο Καφαντάρης

Ανοιχτά διόδια Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι και τις 31 Αυγούστου, για την τόνωση του τουρισμού, θα ζητήσει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης να εισηγηθεί η ΚΕΔΕ στην κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε ο Δ. Καφαντάρης, που είναι και ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατά την έκτακτη σύσκεψη των τοπικών επιχειρηματιών στους τομείς διαμονής και εστίασης, την οποία συγκάλεσε ο ίδιος προχθές Τρίτη στην Πύλο, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης στον τομέα του τουρισμού.

Οπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος επισήμανε ειδικότερα:

«Οπως αντιλαμβάνεστε, η σημερινή καθίζηση του τουρισμού δημιουργεί θέματα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία. Για τους λόγους αυτούς, ζητώ από την ΚΕΔΕ, ως συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης, να ζητήσει από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση πληρωμής διοδίων, ώστε να υπάρχει δωρεάν διέλευση των οδηγών τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι και τις 31 Αυγούστου».

Από την πλευρά τους, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι μετασχόντες στη σύσκεψη τοπικοί επιχειρηματίες ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχουν έλθει οι επιχειρήσεις τους και εισηγήθηκαν προτάσεις, μεταξύ των οποίων, «η επιπλέον προβολή της περιοχής και των παροχών της και η περαιτέρω υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης στην πληρέστερη ενημέρωση των ξένων επισκεπτών, σχετικά με την ασφάλεια και την φιλοξενία που συνεχίζει να προσφέρει ο τόπος μας».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες στον τομέα της διαμονής και της εστίασης, καθώς επίσης εκπρόσωποι της επιχείρησης ΤΕΜΕΣ.


NEWSLETTER