Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 14:28

Στο Δημαρχείο Καλαμάτας 42 ομογενείς του Θερινού

Γράφτηκε από την

Σαράντα δύο φοιτήτριες και φοιτητές μεταξύ 18 και 24 ετών, παιδιά ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που παρακολουθούν το Θερινό Σχολείο ομογενών της Καλαμάτας, επισκέφτηκαν χθες το Δημαρχείο της πόλης μαζί με 3 καθηγητές τους.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε τους νέους για την ιστορία, το παρόν και τις προοπτικές της περιοχής μας. Παρατήρησε πως η Καλαμάτα τα καταφέρνει μέσα στην κρίση καθώς είναι μια νεανική πόλη, που δίνει έμφαση στον τουρισμό, την παραγωγή και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, και ελπίζει βάσιμα σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον, όταν θα περάσει αυτή η δύσκολη καμπή.

Επεσήμανε ακόμη πως ο ελληνισμός στο παρελθόν έχει περάσει πολλές ανάλογες δύσκολες καταστάσεις και τα κατάφερε, ενώ ανέφερε πως τον βοήθησαν φίλες και σύμμαχοι χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, αλλά και ευρωπαϊκές, με πρώτη τη Γαλλία.

Ο κ. Νίκας ζήτησε από τους νέους ομογενείς να τον επισκεφτούν ξανά λίγο πριν φύγουν, για να τον ενημερώσουν για όσα κακώς κείμενα θα έχουν αντιληφθεί στην πόλη, ώστε ο δήμος να μπορέσει να τα διορθώσει.

Ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής είπε ότι το Θερινό Σχολείο δε θα είχε ξεκινήσει το 2006 χωρίς τη βοήθεια του Π. Νίκα (από τη θέση του αντινομάρχη τότε) και σημείωσε πως στόχος του Σχολείου είναι να αισθανθούν οι νέοι πιο περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους και να γίνουν πρεσβευτές του ελληνισμού εκεί όπου κατοικούν.

Το Θερινό Σχολείο -στους μαθητές του οποίου ο δήμαρχος πρόσφερε και αναμνηστικά δώρα- ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου. Τα έξοδα τα καλύπτει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία με ερανική προσπάθεια.


NEWSLETTER