Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 16:21

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την έξωση του "Πάμισου" καταγγέλει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την έξωση του "Πάμισου" καταγγέλει ο Μάκαρης

«Μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την έξωση του Συλλόγου Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος" από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας» διακρίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Με την ίδια ανακοίνωση, ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τη δημοτική αρχή «να προχωρήσει άμεσα στην άρση της συγκεκριμένης απόφασης και σε ειλικρινή διάλογο με τον συγκεκριμένο σύλλογο, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος των δημοτών».

Οπως καταγγέλλει ο Μ. Μάκαρης, «η δημοτική αρχή Καλαμάτας, ενεργώντας πάλι αυθαίρετα και δεσποτικά, προβαίνει στην έξωση του Συλλόγου Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος" από την αίθουσα του ανενεργού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Φλώρου».

Με αυτήν την πράξη, συνεχίζει ο δημοτικός σύμβουλος, «η δημοτική αρχή ξεκάθαρα διαχωρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους σε φίλα προσκείμενους και μη. Στους πρώτους επιδοτεί εκδηλώσεις και παραχωρεί δωρεάν δημοτικούς χώρους για τη στέγασή τους, ενώ τους δεύτερους, όχι μόνο δεν τους επιδοτεί, αλλά τους κάνει έξωση. Τα πολιτικά οφέλη είναι προφανή».

Ο Μ. Μάκαρης επισημαίνει ότι «αυτή η συμπεριφορά οδηγεί απροκάλυπτα σε διχασμό τις τοπικές κοινωνίες» προσθέτοντας παράλληλα ότι ο συνδυασμός «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο «την ξεκάθαρη άποψη ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Καλαμάτας πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση».


NEWSLETTER