Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 13:26

Μετακίνηση κοινοτήτων στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μετακίνηση κοινοτήτων στο Δήμο Οιχαλίας

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μετακίνηση των Τοπικών Κοινοτήτων Ζερμπισίων, Κεφαληνού και Ρευματιάς από το Δήμο Μεσσήνης στο Δήμο Οιχαλίας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας αποφάσισε οι τρεις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, να ενταχθούν στη Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας.

Τη συγκεκριμένη απόφαση ζήτησε εγγράφως το Τμήμα Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τ.Α. του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς στην προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ. Οιχαλίας, απουσίαζε σχετική πρόταση για την υπάρχουσα Δημοτική Ενότητα, στην οποία θα ενταχθούν οι τρεις Κοινότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την πρώτη του απόφαση το Δ.Σ. Οιχαλίας ζητεί την ένταξη των Κοινοτήτων αυτών στο Δήμο του, γιατί κυρίως: «Οι Τ.Κ. Ζερμπισίων, Κεφαληνού και Ρευματιάς που ανήκουν στην ίδια γεωγραφική ενότητα του Δήμου Μεσσήνης απέχουν 30 έως 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Μεσσήνης, όπου και η έδρα του νέου Δήμου Μεσσήνης, ενώ από τον Μελιγαλά, έδρα του Δήμου Οιχαλίας, απέχουν μόλις 8 έως 15 χλμ. και οι δημότες τους διέρχονται αναγκαστικά από το Μελιγαλά για να "ταξιδέψουν" στη Μεσσήνη. Ο Μελιγαλάς πάντα αποτελούσε για τις Τ.Κ. Ζερμπισίων, Κεφαλινού και Ρευματιάς το συνδετικό κρίκο όλων των δραστηριοτήτων τους, οικονομικών, εμπορικών, συναλλαγές με Τράπεζες, Συμβολαιογραφεία, Συνεταιρισμούς, Υπηρεσίες, Κέντρο Υγείας, Κτηνιατρείο, Δασαρχείο, ΙΚΑ κ.λπ.».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER