Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 07:47

Ελεγχόμενη στάθμευση σε Φραντζή, Νέδοντος και ΚΑΚ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελεγχόμενη στάθμευση σε  Φραντζή, Νέδοντος και ΚΑΚ

Επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Φραντζή, στη Νέδοντος και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας προτείνει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, μεταξύ άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη.

Το θέμα των ρυθμίσεων αυτών μαζί με τροποποιήσεις στις οδούς 23ης Μαρτίου, Υπαπαντής, Σιδηροδρομικού Σταθμού και Ακρίτα, συζητείται αύριο στις 2 το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο μεθαύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, με εισηγητή τον αρμόδιο για το κυκλοφοριακό σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο.

Στο εισηγητικό σημείωμα αναφέρεται ότι «σε σύσκεψη σχετικά με τα κυκλοφοριακά για τη βελτίωση των γενικότερων συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στην κεντρική περιοχή της Καλαμάτας, εξετάστηκε η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Γενικά, για την εξέταση της επέκτασης της ελεγχόμενης στάθμευσης λαμβάνονται υπόψη οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από την κυκλοφοριακή μελέτη, τη μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης, τις αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνονται από το Δ.Σ., αλλά και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών. Τέλος, για την επιτυχία του μέτρου (αύξηση της εναλλαγής στάθμευσης) πρέπει να υπάρξει υποστήριξη και έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία».
Αναλυτικά, με βάση αυτοψίες που προηγήθηκαν, για κάθε οδό προτείνεται: 
- Οδός 23ης Μαρτίου: Κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (το 2011) για τη στάθμευση αυτοκινήτων στη βόρεια πλευρά της νησίδας και μετατροπή αποκλειστικά σε στάθμευση δικύκλων.
- Οδός Υπαπαντής: Κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο τμήμα βόρεια της οδού Μητροπολίτου Μελετίου και έως την πλατεία Υπαπαντής και μετατροπή αποκλειστικά σε στάθμευση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (κάτω των 2,5 τόνων).
- Οδός Νέδοντος: Κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (το 2012) για τη στάθμευση δικύκλων στην ανατολική πλευρά της οδού Νέδοντος μήκους 16,30 μέτρων μεταξύ των οδών Μητροπέτροβα και Γιατράκου και μετατροπή σε ελεγχόμενη στάθμευση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.
- Οδός Φραντζή: Επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο νότιο πεζοδρόμιο, από την οδό Αριστομένους μετά το χώρο στάθμευσης δικύκλων και έως το σιδηροδρομικό σταθμό.

- Οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού: Τροποποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (το 2009) που αφορούν την ελεγχόμενη στάθμευση και μετατροπή σε στάθμευση δικύκλων σε όλο το μήκος της οδού.
- Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Τροποποίηση της απόφασης (το 2012) που αφορά την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, κάθε Σάββατο τις ώρες 8 π.μ.- 1 μ.μ. στους εξής χώρους στάθμευσης της ΚΑΚ: 1) Στην ανατολική πλευρά της οδού Σπάρτης από το ύψος του κτηριακού συγκροτήματος της ΚΑΚ και έως τη διασταύρωση με την εθνική οδό Σπάρτης. 2) Στο βόρειο χώρο στάθμευσης της Αγοράς πάνω από το κτηριακό συγκρότημα της ΚΑΚ εκτός του χώρου ανάπτυξης της λαϊκής αγοράς των παραγωγών. Και για τα δύο προτείνεται η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα. Για τις παραπάνω ημέρες διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση στάθμευσης βαρέων οχημάτων, για τη στάθμευση των οποίων θα συνεχίσει να ισχύει η παραπάνω απόφαση. Ταυτόχρονα καταργείται η δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση μέγιστης διάρκειας μίας ώρας για την Τετάρτη και το Σάββατο,

Ακόμα, στην οδό Ακρίτα προτείνεται απαγόρευση στάθμευσης όλων των βαρέων οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, με βάση το σκεπτικό προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, προτείνεται να γίνει «επέκταση της τοποθέτησης των ελαστικών ανακλαστικών κολονακίων σε όλο το μήκος της οδού Αρτέμιδος από την οδό Κλαδά και έως την οδό Κιλκίς και από τη γέφυρα του "Πάνθεον" έως τη γέφυρα Λεΐκων, στο μέσο των οδών επί της διαχωριστικής γραμμής των λωρίδων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER