Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 19:31

1 εκατ. ευρώ επιστράφηκε στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
1 εκατ. ευρώ επιστράφηκε στο Δήμο Καλαμάτας

Ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ επέστρεψε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος στο Δήμο Καλαμάτας, από τα 3 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί από το δήμο στο κράτος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Οπως ανακοινώθηκε, τα χρήματα που επιστράφηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση των έργων του δήμου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια βρίσκονται στη διάθεση του δήμου ανά πάσα στιγμή. Επίσης αναφέρεται ότι από το δανεισμό αυτό του δήμου προς το κράτος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ποσό 5.000 ευρώ ως τόκους, ενώ το επιτόκιο ήταν κατά 0,5% υψηλότερο από εκείνο με το οποίο έχει τοποθετημένα -κατόπιν διαγωνισμού- τα διαθέσιμά του στην Εθνική Τράπεζα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή των χρημάτων του δήμου, αλλά και υπερηφάνεια, διότι «ο δήμος επετέλεσε μια πατριωτική πράξη, σε δύσκολη ώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κράτους για οικονομική στήριξη.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER