Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 14:44

Εκδήλωση για την αγροτική ανάπτυξη στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση του Δήμου Σπάρτης με  τίτλο «Νέα μέσα για την Αγροτική Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε την Τρίτη 10 Μάιου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.  Η κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε από αγρότες, γεωπόνους, στελέχη των συνεταιριστικών φορέων, από ολόκληρη τη Λακωνία, αλλά και τους όμορους νομούς. Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η παρουσία των νέων γεωργών και κτηνοτρόφων, ενώ η εκδήλωση διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ εξαιτίας των πολυάριθμων ερωτήσεων.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Σπάρτης με τη συνεργασία της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας και τους Συλλόγους Γεωπόνων και Τεχνολόγων Γεωπονίας του Νομού, ξεκίνησε με εισήγηση με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη μέσα από τα Σχέδια Βελτίωσης».

Λεπτομέρειες για το σχετικό Πρόγραμμα ανέπτυξαν οι Γεωπόνοι της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κύριοι Γιώργος Πούμπουρας και Νίκος Μανέτας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βαγγέλης Σαρρής, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για το νέο σύστημα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γεώργιο Κορμέτζα, ο οποίος μίλησε για τις νέες δυνατότητες που δίνουν στους παραγωγούς οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές που εφαρμόζει ο Οργανισμός.

Και οι τρεις ομιλητές δέχτηκαν μεγάλο αριθμό ερωτήσεων και παρεμβάσεων, ενώ κατατέθηκε και Υπόμνημα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Καρμοίρη. Το υπόμνημα του Δήμου Σπάρτης που ήδη έχει σταλεί και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ζητά την άμεση επανεξέταση των χρεώσεων των παραγωγών, για το νέα σύστημα ασφάλισης των γεωργικών καλλιεργειών και ειδικά για τις καλλιέργειες της ελιάς και των πορτοκαλιών χυμοποίησης.