Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 21:35

Απέρριψε η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας τις ενστάσεις επί των διακηρύξεων για τους διαγωνισμούς απορριμμάτων

Γράφτηκε από τον
Απέρριψε η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας τις ενστάσεις επί των διακηρύξεων για τους διαγωνισμούς απορριμμάτων

Την απόρριψη των 4 ενστάσεων επί της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων με σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών, καθώς και της μοναδικής ένστασης επί της διακήρυξης του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε περίπτωση εμπλοκής του παραπάνω συστήματος, προχώρησε κατά πλειοψηφία χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, αφού υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον οι ενιστάμενες εταιρείες το κυνηγήσουν καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα δεν αποκλείεται να “φρενάρουν” την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στην καρδιά του καλοκαιριού.
Η επιτροπή συνεδρίασε κατεπειγόντως καθώς χθες έληγε η προθεσμία για τη γνωμοδότησή της επί των ενστάσεων, δεδομένου ότι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 23 Μαΐου. Η απόρριψη των ενστάσεων ήταν ουσιαστικά η υπηρεσιακή εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Αμαξοστασίου, η οποία μεταξύ άλλων έλαβε υπόψη ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, όπως και ο ενδιάμεσος σχεδιασμός της Περιφέρειας για δεματοποίηση και προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων. Παράλληλα ελήφθη υπόψη ότι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχει συσταθεί, ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας δεν υπάρχει ενεργός ΧΑΔΑ και ότι ο δήμος οφείλει να προστατεύει το μείζον αγαθό της δημόσιας υγείας και της υγιεινής του περιβάλλοντος.
Εν τω μεταξύ, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πόσες εταιρείες έχουν ως τώρα εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, καθώς τα τεύχη δημοπράτησης και οι σχετικές αιτήσεις διατίθενται από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Προσφάτως πάντως ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν πολλές από τις μεγάλες εταιρείες του είδους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER