Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 21:30

586 ευρώ ενίσχυση στους πυρόπληκτους του Δήμου Μονεμβασιάς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
586 ευρώ ενίσχυση στους πυρόπληκτους του Δήμου Μονεμβασιάς

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οικίες που αποτελούσαν την κύρια κατοικία των πυροπαθών από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.  

 

Την περιοχή επισκέφθηκε επιτροπή του Τμήματος κοινωνικής προστασίας του Δήμου Μονεμβασιάς για την καταγραφή ζημιών συνοδευόμενο από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για την στήριξη των πληγέντων. 

Από τον δήμο, όπως ανακοινώθηκε, θα χορηγηθεί άμεσα χρηματικό βοήθημα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και άμεσης κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών (σίτιση, ένδυση) από καταστροφές στην κύρια κατοικία τους. 

Επίσης μέσω του προγράμματος κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εργασίας θα χορηγηθεί άμεσα εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 586 ευρώ και οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής. 

Αν παρόλα αυτά η κύρια κατοικία κάποιων έχει υποστεί ζημιές και δεν έχει γίνει καταγραφή αυτών από την επιτροπή του Δήμου μπορούν μέχρι 15/9/2015 να υποβάλλουν αίτημα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής, εφόσον αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER