Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 08:38

128.000 ευρώ για εξοπλισμό στα πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από την
128.000 ευρώ για εξοπλισμό στα πάρκινγκ του Νέδοντα

Αυτόματο σύστημα πληρωμής και εισόδου στα πάρκινγκ του Νέδοντα προγραμματίζει να εγκαταστήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε «την αναγκαιότητα διενέργειας της προμήθειας εξοπλισμού συστήματος πάρκινγκ μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας 5 ετών, για τις ανάγκες λειτουργίας των δύο πάρκινγκ που βρίσκονται επί του σκεπασμένου τμήματος ποταμού Νέδοντα, προϋπολογισμού 127.993,80 ευρώ».

Οπως αναφέρθηκε στη συζήτηση και καταγράφηκε στην απόφαση, «το προτεινόμενο σύστημα αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία και τη βελτίωση στην εξυπηρέτηση των χρηστών του κεντρικού και του βόρειου πάρκινγκ. Περιλαμβάνει τερματικά εισόδου και εξόδου, μπάρες, κάμερες αναγνώρισης, χειροκίνητο και αυτόματα ταμεία (μηχανήματα πληρωμής) και αναγνώστες καρτών. Το σύνολο του εξοπλισμού θα είναι καινούργιο και αμεταχείριστο.

Ειδικότερα, στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του δήμου προβλέπεται να εγκατασταθούν: α) ένα τερματικό εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας. β) ένα τερματικό εξόδου γ) δύο αυτόματα μηχανήματα πληρωμής. δ) ένα χειροκίνητο ταμείο, ενώ ο βόρειος χώρος στάθμευσης δύναται να ελεγχθεί με την τοποθέτηση: α) ενός τερματικού εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας β) ενός τερματικού εξόδου γ) ενός αυτόματου μηχανήματος πληρωμής. Το σύστημα θα διασυνδέεται μέσω μισθωμένης γραμμής με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Με την υλοποίηση του συστήματος θα απαιτείται η απασχόληση μόνο ενός δημοτικού υπαλλήλου τις ώρες αιχμής στο χειροκίνητο ταμείο του κεντρικού πάρκινγκ».


NEWSLETTER