Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 17:43

Κινέζικη αντιπροσωπεία συνάντησε τον Καφαντάρη

Γράφτηκε από την
Κινέζικη αντιπροσωπεία συνάντησε τον Καφαντάρη

Συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη είχαν χθες το πρωί εκπρόσωποι της Κινεζικής Ενωσης Φιλίας. Η επίσκεψη των Κινέζων έγινε για να γνωρίσουν την περιοχή και να εξετάσουν την προοπτική αδελφοποίησης του δήμου με κινεζική πόλη, ύστερα από την υπογραφή προχθές Πρωτόκολλου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ο Δημ. Καφαντάρης συνάντησε στην κινεζική αντιπροσωπεία στο γραφείο του και τους ενημέρωσε για την ιστορία, την παράδοση και τις δράσεις του δήμου. Στη συνέχεια συζήτησαν για τους τρόπους τόσο της διατήρησης και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ ελληνικού και κινεζικού λαού, όσο και της εμβάθυνσης των σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον μίλησαν για την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης βιώσιμων τουριστικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ενωσης Φιλίας, Xuehe Yang, δεσμεύτηκε για την ενδυνάμωση των σχέσεων με την περιοχή - ιδίως σε θέματα τουρισμού. Προσκάλεσε επίσης τον κ. Καφαντάρη στο διεθνές συνέδριο αδελφοποιημένων πόλεων, που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Κίνα.


NEWSLETTER